Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U domova pro seniory Holásecká vyroste nová pětipatrová budova, poskytne desítky nových míst

Rada města Brna schválila investiční záměr, který nahradí montovanou přístavbu Domova pro seniory Holásecká za novou budovu s pěti patry. V domově díky tomu přibyde 56 míst, cenový odhad je přes sto padesát milionů korun.

V Domově pro seniory Holásecká přibyde 56 míst

Investiční záměr, díky kterému v Domově pro seniory Holásecká, přibyde šestapadesát míst, schválili radní města Brna. V plánu mají zbourat blízkou přístavbu a nahradit ji pětipodlažní budovou. „S ohledem na místní podmínky není možné realizovat stavbu většího rozsahu, každé lůžko navíc je ale důležité a seniorům i městu Brnu pomůže,“ mínila ředitelka Domova pro seniory Holásecká Miroslava Mužíková.

Aktuálně nabízí 105 lůžek

Domov pro seniory Holásecká funguje od roku 2009 a v současné době nabízí sto pět lůžek. Před pěti lety jako první z domovů pro seniory v Česku získal akreditaci Spojené akreditační komise České republiky, která potvrzuje, že domov splňuje požadavky na kvalitu a bezpečnost poskytované péče. Díky investičnímu záměru by se mohl počet lůžek zvýšit o více než polovinu.

Montovanou přístavbu město zbourá a nahradí ji novou výstavbou

Blízko Domovu pro seniory Holásecká se nachází montovaná přístavba, kterou město pronajímá lékařům. „V konstrukci objektu se ale objevil azbest a vzhledem k jeho stavu se jeví jako efektivnější a ekonomičtější řešení jej zdemolovat a nahradit novou výstavbou než komplikovaně sanovat,“ upřesnil náměstek pro oblast sociálních služeb Robert Kerndl. Lékaře s ordinacemi vedení Tuřan přesune do centra městské části.

Cenový odhad překračuje sto padesát milionů korun

„V současnosti je zpracovaná architektonická studie přístavby, která demolici, přípravu plochy a přístavbu odhaduje na zhruba 163,5 milionů korun,“ uvedla Radka Loukotová z tiskového oddělení magistrátu. Kromě navýšení kapacity se také rozšíří jídelna a společenské prostory, vznikne i vnitřní atrium. V podzemním podlaží nové budovy budou také parkovací místa.

Magistrát města Brna chce kvůli stárnoucí populaci podnikat více podobných kroků

„Přestože Brno působí jako mladé studentské město, i zde populace stárne,“ vysvětlila investici primátorka města Brna Markéta Vaňková. Magistrát města Brna chce do budoucna podniknout více kroků, které povedou k přípravě na stárnoucí populaci. „Podle odborníků v Brně vzroste v následujících třiceti letech počet obyvatel starších pětašedesáti let o více než pětatřicet tisíc, tedy asi jedenáct procent,“ dodala Vaňková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Domov pro seniory Holásecká, Google mapy

Štítky Domov pro seniory Holásecká, Holásecká, domov pro seniory, Brno, Česko, Markéta Vaňková, Spojená akreditační komise, Robert Kerndl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U domova pro seniory Holásecká vyroste nová pětipatrová budova, poskytne desítky nových míst  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.