Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brno spustilo portál o sociální péči

V posledních dnech došlo ke spuštění inovovaného portálu o sociální péči v Brně. Na jednom místě tak můžete najít telefonické kontakty, adresy a různé sociální služby, které město poskytuje.

Brno podporuje velmi širokou škálu sociálních služeb, a proto také hledá způsoby, jak ulehčit práci těm, kteří je potřebují. Všechny důležité informace odteď najdou na inovovaném webovém portálu Sociální péče.

Sociální služby zajišťuje Brno skrze odbor sociální péče, jehož působnost je velmi rozmanitá. Zapojeny jsou také příspěvkové organizace nebo neziskový sektor, které nabízí vše od poskytnutí kompenzačních pomůcek a osobní asistence, přes krizové ubytování až po pobytové služby s komplexní péči.

Vše na jednom místě

Brno vytvořilo webový portál, který je uživatelsky přívětivý a zároveň obsahuje všechny důležité informace o tom, jaké sociální služby jsou k dispozici, kde je najdete nebo jak se k na dané místo dovoláte. „Bylo nutné vytvořit takovou strukturu webu, která bude přátelská i k lidem, kteří mají omezený přístup k internetu nebo s ním neradi pracují,“ uvedla primátorka Markéta Vaňková. Dodala také, že uživatelé sítě jsou rozamnití - ať už svým věkem, potřebami a problémy, tak i různou preferencí způsobů komunikace. Tomu také musel odpovídat design webového portálu.

Na webu je k dispozici i Zelená linka, která poskytuje zdarma online poradenství v jakoukoliv denní hodinu. „Jak říkají kolegové ze sociálního odboru: Nezáleží na tom, jak nás budete kontaktovat, důležité je, abyste se, pokud budete mít jakýkoliv problém nebo dotaz, ozvali. Jedině tak vám můžeme pomoci najít cestu k řešení problémů,“ dodala primátorka. Současně to podle ní neznamená, že by se nevěnoval dostatek péče samotnému webu a elektronické komunikaci. Stránky jsou připraveny v dnes běžném standardu, který ke své prezentaci využívá i Brno.

Snadná orientace

Hned na rozcestníku portálu se dozvíte, kterým klíčovým skupinám je věnována pozornost. „Jedná se o seniory a o občany v sociální krizi, dále o zdravotně postižené a duševně nemocné. Samostatně je zpracována problematika dětí, mládeže a rodin a samozřejmě také etnických menšin a cizinců,“ řekl náměstek primátorky pro sociální oblast Robert Kerndl. 

Nad rámec této struktury jsou ještě samostatně popsány služby poskytované přímo z úrovně města jako je například tísňové volání, seniorbus, Centrum sociálních služeb, střediska pečovatelské služby a domovy pro seniory. Samostatnou část nabídky webu pak také tvoří sekce pro odbornou veřejnost. V ní je dán prostor především plánování sociálních služeb a informacím o dotačních titulech, které město Brno vypisuje pro neziskové organizace.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky sociální péče, Brno, sociální služby, Markéta Vaňková, Robert Kerndl

Brno spustilo portál o sociální péči  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.