Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vodák končí ve Vojenské nemocnici Brno, šéfa mění šestá nemocnice

Ředitel Vojenské nemocnice Brno Antonín Vodák po vlastním rozhodnutí skončí ve funkci, a to v závěru letošního roku. Řekl to dnes ČTK. Ministerstvo obrany vypsalo na funkci výběrové řízení. Vodák nemocnici vedl 12 let, nyní má jinou nabídku. V Brně je to letos už ředitel šesté nemocnice, který skončí ve funkci. Ministerstvo zdravotnictví dnes oznámilo rezignaci ředitele Fakultní nemocnice Brno Romana Krause, který odchází k poslednímu listopadu.

Vojenská nemocnice Brno má podle Vodáka asi 500 zaměstnanců a roční obrat kolem 500 milionů korun. Vodák se sám rozhodl skončit. "Nedal jsem souhlas k prodloužení služebního poměru. Chci se posunout někam dál. Jsem tam 12 let a přece jenom si myslím, že je potřeba předat štafetu," řekl. Roli v rozhodnutí sehrála jiná pracovní nabídka, nic bližšího ale neuvedl.

Ministerstvo obrany, pod které brněnská vojenská nemocnice spadá, v úterý zveřejnilo oznámení o vyhlášení výběrového řízení. Zájemci mohou žádosti podávat do 11. listopadu. Mezi požadavky patří například vysokoškolské magisterské vzdělání ve skupině oborů lékařské vědy, hodnost plukovníka nebo také kurz pro vyšší důstojníky.

Vodák je šestým z rezignujících ředitelů nemocnic

V Brně už letos skončili či končí ředitelé šesti nemocnic. Počátkem roku rezignoval dlouholetý ředitel Psychiatrické nemocnice Brno Marek Radimský, kterého nahradil Pavel Mošťák. V první půli roku oznámil konec ve funkci s ohledem na věk ředitel Masarykova onkologického ústavu Jan Žaloudík, kterému je letos 65 let, krom toho je také senátorem. Po Žaloudíkovi nastoupil onkolog z ústavu Marek Svoboda. Na vlastní žádost rezignoval i ředitel Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně Martin Pavlík, zařízení vedl do konce července.

Poté nastoupil Vlastimil Vajdák, který dříve působil v managementech nemocnic v Uherském Hradišti a Zlíně. Ve funkci asi po devíti letech skončil také ředitel Nemocnice Milosrdných bratří Brno Josef Drbal, město jako zřizovatel hledá náhradu. Ministerstvo zdravotnictví dnes oznámilo, že rezignoval ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus, který se chce věnovat rodině. Ministerstvo vypsalo výběrové řízení.

 

Autoři | Foto ibrno.cz

Štítky ČR, nemocnice, armáda, Brno, personální, Vojenská nemocnice Brno, výběrové řízení, Roman Kraus, Fakultní nemocnice Brno, Joseph Drbal, Jan Žaloudík, Martin Pavlík, Psychiatrická nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodák končí ve Vojenské nemocnici Brno, šéfa mění šestá nemocnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.