Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Lidé budou mít v Brně možnost rozloučit se s Karlem Gottem. V budově rozhlasu vznikne kondolenční místo

Brňané se budou moci rozloučit s Karlem Gottem. Město a Český rozhlas Brno, kde zpěvák nahrál některé své skladby, vytvoří kondolenční prostor v sídle stanice na Beethovenově 4. Přístupný bude od čtvrtečních 8 hodin ráno. 

„Karel Gott si za svou dlouhou kariéru vytvořil vztah k řadě míst nejen v naší republice, ale i ve světě, a Brno samozřejmě není výjimkou. Umožnit lidem se pár slovy s Mistrem rozloučit a zavzpomínat na něj je to nejmenší, co pro něj a jeho památku můžeme udělat. Upřímnou soustrast celé jeho rodině,“ řekla primátorka Markéta Vaňková.

V průběhu své víc než půlstoletí trvající kariéry nahrál Karel Gott více než tisíc skladeb. „Místo v srdci měl i pro moravské lidové písně. Desku Lidovky mého srdce nahrál s Cimbálovou muzikou Ladislava Pavluše. Jeho nezaměnitelný hlas a projev v jeho nahrávkách zůstane a já si velice cením faktu, že některé hity vznikly kdysi právě mezi těmito zdmi,“ uvedla ředitelka Českého rozhlasu Brno Hana Ondryášová.

Karel Gott zesnul v noci z úterý na středu 2. října. V posledních týdnech přiznal závažné zdravotní problémy, onemocněl totiž leukémií. Legndární zpěvák zesnul ve věku 80 let. 

Foto Creative Commons Hlavní vchod budovy Českého rozhlasu Brno od autora Martin Strachoň je licencovaný pod CC BY 3.0.

Štítky Karel Gott, pieta, úmrtí, Brno, Český rozhlas Brno, beethovenova, Ludwig van Beethoven, Markéta Vaňková

Lidé budou mít v Brně možnost rozloučit se s Karlem Gottem. V budově rozhlasu vznikne kondolenční místo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.