Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Z ulice Hrázní u Prýglu jednosměrka nebude. Město silnici rozšíří, bude se jezdit v obou směrech

Ulice Hrázní u přehrady v Brně zůstane obousměrná. Rozhodli o tom minulý týden radní města. Minulé vedení v čele s hnutím ANO plánovalo, že se stane jednosměrkou. Nová koalice vedená ODS ale návrh pozměnila. Ulici upraví a rozšíří, dál se bude jezdit v obou směrech. Oznámil to radní pro dopravu Petr Kratochvíl (ODS). Předpokládané náklady prací jsou 79 milionů korun.

Radní Brna schválili změny. Silnice vede ke koupalištím na přehradě, resortu Wellness Infinit Maximus nebo k tenisovým kurtům. „Nový záměr počítá s tím, že se silnice od hráze Brněnské přehrady po parkoviště u Šuláka rozšíří na šest metrů. Tím docílíme toho, že zůstane obousměrná a řidiči nebudou muset místo objíždět zpět do Bystrce po Rozdrojovické," uvedl Kratochvíl.

Silnici budou moci po rekonstrukci lépe využít i cyklisti. Nyní ji využívají chodci, cyklisti i automobily. Je ale užší, a jede-li auto v každém směru, musí aspoň jedno zpomalit nebo zastavit, aby se vyhnula.

Práce obsahují rozšíření vozovky na šest metrů. Pracovníci potom odstraní nynější živičný povrch včetně konstrukčních vrstev vozovky, vozovku obnoví a doplní veřejné osvětlení. Součástí je i výměna svodidel. Podle Kratochvíla zatím nelze říct, kdy se práce provedou. S projektováním se začne po zařazení akce do rozpočtu města.

Autoři | Foto Google Maps

Štítky hrázní, rekonstrukce, rozšíření, Brno, ODS, ANO 2011, silnice, Brněnská přehrada, Bystrc

Z ulice Hrázní u Prýglu jednosměrka nebude. Město silnici rozšíří, bude se jezdit v obou směrech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.