Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Královo Pole chce za 40 milionů obnovit Božetěchův sad. Bude z něj místo pro kulturní akce

Brněnská městská část Královo Pole připravuje obnovu Božetěchova sadu za zhruba 40 milionů korun. Novinářům to řekl místostarosta městské části Zbyněk Šolc (ODS). Podle něj by měl park sloužit všem generacím. Většinu nákladů by mohla pokrýt dotace, o kterou se bude radnice spolu s magistrátem snažit. Část by mohlo zaplatit Brno a zbytek pokryje městská část.

Obnova sadu, kterému se říká i Kadetka, se připravuje řadu let. „Z důvodu historické hodnoty parku je potřeba budoucí zásahy projednávat s památkáři. Důležité je zachovat i pietní odkaz pohřebiště Rudoarmějců a respektovat potřeby kostela a farnosti," uvedl Šolc.

V parku vznikne prostor pro sportovní aktivity a rovněž místo pro relaxaci. „Vznikne zázemí pro malé kulturní a společenské akce. Myslíme také na wi-fi pokrytí, dostatečné osvětlení, kamerový dohled, ale i možnost uzamykat park na noc," řekl Šolc.

Podle něj se diskutuje také o možnosti zřídit v parku zázemí pro jeho správce. „V místě jsou také vstřícní podnikatelé se zahradnictvím a rybářstvím, takže zvažujeme možnosti, jak poskytnout lidem služby například rybí kavárny nebo nějaké podobné vyžití," uvedl Šolc. Podle něj zástupci radnice jednají i s Ředitelstvím silnic a dálnic o možném odhlučnění parku, protože přiléhá k frekventované Sportovní ulici.

Brno má 29 městských částí a Královo Pole patří k těm větším. Má asi 25.000 obyvatel a rozpočet kolem 250 milionů korun.

Autoři | Foto Brno - Královo Pole

Štítky božetěchův sad, Královo Pole, rekonstrukce, městská část, Brno, ODS, Ředitelství silnic a dálnic

Královo Pole chce za 40 milionů obnovit Božetěchův sad. Bude z něj místo pro kulturní akce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.