Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V neobydleném domě na Podnásepní vznikne 22 bytů. Noví obyvatelé se nastěhují na konci příštího roku

Po rekonstrukci neobydleného domu na ulici Podnásepní vznikne dvaadvacet nových bytů. Kromě sociálních bytů vzniknou i startovací byty pro mladé páry a rodiny a jeden ateliér. Rekonstrukce zabere přibližně rok a bude stát 55 milionů.

Rohový bytový dům na adrese Podnásepní 2 je momentálně neobydlený. Čeká ho ale celková rekonstrukce, jejímž výsledkem bude dvaadvacet nových bytů. „Rekonstrukce zahrne také půdní vestavbu a vybudování výtahu, ve dvoře pak vysázení zeleně a umístění posezení,“ uvedla Radka Loukotová z Magistrátu města Brna. Byty od garsonek po 3+1 vzniknou v pěti nadzemních podlažích. Kromě toho rekonstrukce počítá i s jedním nebytovým prostorem, který bude sloužit jako ateliér.

Deset bytů bude vedeno jako sociální byty se službou. „To znamená zajištění kontaktu se sociálním pracovníkem, a to s dobou pověření na dvanáct let. Na tyto byty se vztahuje dotace IROP (Integrovaný regionální operační program – pozn. redakce) ve výši přibližně dvanáct milionů korun,“ dodala Loukotová. Dalších dvanáct bytů město využije podle aktuální potřeby, počítá ale například s tím, že připadnou mladým párům a rodinám jako startovací byty.

Aktuální stav bytového domu na Podnásepní 2, Autor fotografie: Magistrát města Brna

Hotovo by mělo být přibližně za dvanáct měsíců. Noví obyvatelé se nastěhují ještě před koncem příštího roku

Radní města Brna ve středu 7. srpna vybrali zhotovitele stavby. „Vybírali jsme natřikrát. Nakonec se nám podařilo vysoutěžit nabídkovou cenu řádově o pět milionů nižší, než uchazeči nabídli v prvním výběrovém řízení. Nakonec tedy stavbu provede firma IMOS Brno za necelých 48 milionů korun,“ uvedl náměstek primátorky pro bydlení a správu majetku Oliver Pospíšil. Tato částka je ovšem uvedena bez DPH, celková cena je 55 milionů.

Realizace by měla trvat přibližně 360 dní. Město tedy počítá, že by se obyvatelé podle harmonogramu měli nastěhovat do konce příštího roku.

Autoři | Foto INTAR

Štítky rekonstrukce, město Brno, bytový dům, sociální byty, startovací byty, ateliér, Podnásepní, Brno-střed, Brno, Oliver Pospíšil, IMOS Brno, a.s., dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neobydleném domě na Podnásepní vznikne 22 bytů. Noví obyvatelé se nastěhují na konci příštího roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.