Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hodová chasa o víkendu roztančí Řečkovice a Mokrou Horu    

Počet krojovaných párů na hodových slavnostech v Řečkovicích a Mokré hoře každoročně roste a letos tomu nebude jinak. V areálu bývalého pivovaru u radnice se návštěvníkům během víkendu 9. až 11. srpna představí 26 dvojic z řad hodové chasy, která úspěšně udržuje tradici Vavřineckých hodů započatou už v roce 1991.

Počet mladých lidí, kteří se chtějí zapojit, se neustále zvyšuje, chválí si starosta

„Počet členů hodové chasy nám může většina brněnských čtvrtí závidět. Moc jim děkuji za udržování naší krásné tradice. Když vidím, kolik mladých nadšenců se k nim každoročně přidává, nemám o budoucnost našich hodů nejmenší starosti. Slibuji, že s předáváním hodových práv nebudu dělat průtahy,“ uvedl s úsměvem místní starosta Marek Viskot.

Program zahájí stavba Májky, hodovat se bude až do nedělního večera

Program letošní 28. hodové slavnosti bude v pátek zahájen tradičním hodovým zvaním. V sobotu ráno následuje ruční stavění májky a od 16h začíná hodová zábava s moderací Michala Isteníka, herce Městského divadla Brno a hvězdy seriálu Most.

Hudební doprovod akce zastřeší dechovka Zdounečanka a navazující kapela Stereo. Děti si přijdou na své v neděli, kdy pro ně bude za cimbálového doprovodu připravený speciální program.

V neděli večer vše završí hlavní krojovaný pár Nikola Jančíková a Rostislav Drápela, kteří navrátí hodová práva zpět starostovi.

Autoři | Foto Řečkovice

Štítky hody, Řečkovice, Mokrá Hora, tradice, Michal Isteník, Městské divadlo Brno

Hodová chasa o víkendu roztančí Řečkovice a Mokrou Horu      |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.