Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská MHD zdarma? Od začátku srpna nebudou muset platit dopravu po městě držitelé karty BRNOPAS

Vylepšení se dočkala turistická karta BRNOPAS. Od 1. srpna nebudou muset její držitelé platit za cestování brněnskou městskou hromadnou dopravou. Zdarma budou také vstupy na pět nejoblíbenějších míst ve městě.

Turistická karta BRNOPAS funguje druhým rokem a slouží jako průvodce městem, který svým majitelům doporučuje zajímavá místa a aktuální události ze světa kultury nebo sportu. Mimo to zajišťuje také zlevněné vstupné nebo vstupenky zdarma. „Od ledna letošního roku mají držitelé karty mimo jiné možnost koupit si přednostní vstupenky do Vily Tugendhat, kam jsou běžné vstupenky vyprodané třeba i rok dopředu,“ řekla uvolněná zastupitelka města pro oblast marketingu a cestovního ruchu Kristýna Černá.

Od 1. srpna čeká zájemce o turistickou kartu několik novinek. První z nich je bezplatné vstupné do pěti nejoblíbenějších míst v Brně – do zahrad vil Stiassni, Löw-Beer, Tugendhat a Jurkovičovy, na věž Staré radnice, do brněnského podzemí, katedrály sv. Petra a Pavla a do brněnské zoo. „BRNOPAS zároveň slouží jako praktický výběr toho nejlepšího, co se ve městě dá zažít a vidět,“ přiblížil manažer marketingu TIC Brno Jan Gerych. Kromě toho budou moct držitelé karty také zdarma cestovat městskou hromadnou dopravou.

S novými výhodami přichází vyšší cena za turistickou kartu

Do konce července lze kartu zakoupit za 190 korun pro jednoho dospělého na den, za 250 korun na dva a za 290 na tři dny. BRNOPAS pro děti do patnácti let začíná na 150 korunách za jeden den. Dva dny pak stojí 190 a tři dny ještě o šedesát korun více.  

V souvislosti se změnami dojde také k úpravě cen karty. „Karta s jednodenní platností vyjde dospělého na 290, dítě na 190 korun. I nadále bude možné pořídit kartu i ve dvou a třídenní variantě, přičemž ceník zájemci naleznou na webových stránkách gotobrno, ticbrno nebo brnoid. BRNOPAS lze nechat nahrát na vlastní kartu, nebo využít jedné ze zálohovaných na prodejním místě. Pořídit se dá i online,“ vysvětlil Gerych.

„Za dobu fungování turistické karty BRNOPAS se prodalo celkem 2033 kusů, z toho 784 v roce 2019,“ uzavřela tisková mluvčí Magistrátu města Brna Jana Vašíčková.

Autoři | Foto TIC BRNO

Štítky BRNOPAS, MHD, Brno, doprava, vstupné, turismus, turistická karta, slevy, Tugendhat, městská hromadná doprava, vstupenka, Kristýna Černá, Brněnské podzemí, vila Tugendhat, Zoologická zahrada Brno, TIC Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská MHD zdarma? Od začátku srpna nebudou muset platit dopravu po městě držitelé karty BRNOPAS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.