Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Desítky závodníků válely v Bosonohách sudy

I přes nepřízeň počasí nastoupilo v sobotu v Brně šest desítek odvážlivců na start netradičního závodu Bosonožský sudoval, v němž se koulí na čas prázdný pivní sud na trase dlouhé 55 metrů. Recesistický závod se konal v Brně-Bosonohách již posedmadvacáté. Přeháňky ale zhatily jakékoliv šance na zlomení traťového rekordu, uvedl za pořadatele Vladimír Koudelka.

Při závodu musejí soutěžící odkoulet pivní sud o váze 17 kilogramů a to do kopce. „Trať jsme letos museli několikrát upravovat, kvůli počasí nebyla zrovna v nejlepším stavu," řekl Koudelka. Rekord z roku 2008 i proto nepadl. Drží jej David Ďurkech s časem 12,75 vteřiny. Dnes se mu nejvíce přiblížil s časem 16,82 vteřiny Michal Čech. Ambiciózních závodníků ale bylo na startu mnoho. Byli mezi nimi nejen pivaři všech generací ale i ženy.

Závodům navzdory dešti přihlíželo podle Koudelky asi 300 lidí. Akce se tradičně účastnil i silák Franta Šebela, který navazuje na tradici siláka Franty Kocourka. Sice nezávodil, divákům ale předvedl své kousky.

„Například v zubech zvedl ze země za opasek svoji ležící ženu, a to do výšky skoro jednoho metru," uvedl Koudelka. Loni bylo vedro, po rozpálené soutěžní trati tehdy valila prázdný pivní sud zhruba stovka mužů a žen.

Autoři | Foto Facebook / Sudoval Starobrno

Štítky Bosonohy, sudoval, sudy, pivo, sud, Brno, Franta Kocourek

Desítky závodníků válely v Bosonohách sudy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.