Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno zrekonstruovalo čtyři byty, poslouží lidem v krizi

Čtyři byty zrekonstruovalo za sedm milionů město Brno. Sloužit budou pro krizové bydlení lidem v těžké životní situaci. Smlouva bude na 30 dnů, ve výjimečném případě se může prodloužit o dalších 30 dní. V tiskové zprávě to uvedl náměstek primátorky Oliver Pospíšil (ČSSD). Platba bude 50 korun na den za dospělého.

Byty se nacházejí v domě ve Francouzské ulici. "Jsou to byty od 1+kk až po 2+1. Mají základní vybavení včetně nábytku, lednice nebo pračky a budou sloužit ke krátkodobému ubytování," uvedl Pospíšil.

Pomoc se bude týkat lidí různého spektra. "Mohou to být oběti živelných událostí, domácího násilí, lidé zneužívaní a týraní, ale také rodiče kvůli zajištění kontaktu s dětmi a podobně," vyjmenoval Pospíšil. Byty ale mohou využít jen lidé s trvalým pobytem v Brně.

O obsazení bude rozhodovat odbor sociální péče brněnského magistrátu. Po dobu ubytování v krizovém bydlení budou klienti spolupracovat se sociálními pracovníky magistrátu i dalšími institucemi tak, aby svou situaci co nejrychleji vyřešili. Za den uživatel zaplatí 50 korun. Lze zaplatit i 100 korun na den za dva a více dospělých uživatelů. Nezletilí se nezapočítávají.

Brno vlastní skoro 30.000 bytů. Většinu ale mají ve správě městské části, kterých je 29. Více než 50 bytů je startovacích pro mladé rodiny. Sociálních bytů je kolem 200.

 

Autoři | Foto MMB

Štítky ČR, správa, byty, stavby, Brno, Oliver Pospíšil, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zrekonstruovalo čtyři byty, poslouží lidem v krizi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.