Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Víte, kolik a jak správně spořit na důchod?

PR článek

Finanční rezerva na důchod je důležitá a měl by na ni myslet každý z nás. Jak to máte vyřešené vy? Nenechávejte nic náhodě a založte si spořicí účet co nejdříve.

Rezerva je důležitá

Určitě vám není cizí informace, že s odchodem do důchodu vám klesne finanční příjem. Někdy je to celkem velký skok, a člověk se pak nestačí divit. Průměrný odchod do důchodu je ve věku 65 let a nárok na důchod v plné výši vzniká po odpracování 35 let.

Kolik mít naspořeno?

Otázka toho, kolik si na důchod naspořit, je velmi individuální, záleží hlavně na vás a vašich potřebách. Ideálně byste si měli spořit alespoň 10 % z každého příjmu, abyste pak mohli čerpat beze strachu a nemuseli ve stáří šetřit každou korunu. 

Zajistěte si životní standard

Dopřejte si finanční jistotu nejen teď, ale i v důchodu. Pokud jste nyní zvyklí na svůj plat a máte již určitou životní úroveň, se kterou by se vám těžko loučilo, v důchodu by vás mohlo překvapit, jak se sníží. Proto na nic nečekejte a začněte si budovat jistotu co nejdříve, nejlépe hned s první výplatou.   

Penzijní pojištění je výhodný krok

Založte si penzijní připojištění, které vám pak zaručí i menší příspěvek od státu. Jeho výše se odvíjí od měsíčního příspěvku, který dáváte na své připojištění. Nespoléhejte ale jen na stát, protože ten vám nikdy nezajistí to, na co jste zvyklí. Myslete proto i na svou finanční rezervu a založte si k tomu spořicí účet.

Spořicí účet je jistota

Ať už začínáte pracovat nebo jste v pracovním procesu už nějaký rok, vyplatí se vám myslet na spořicí účet, který slouží k dlouhodobému odkládání financí. Ty můžete šetřit na později nebo je snadno rovnou vybrat či v případě potřeby poslat na jiný běžný účet.

Chcete mít svou rezervu na důchod jistou? Banka MONETA Money Bank nabízí online vyřízení spořicího účtu bez nutnosti založení dalšího běžného účtu. Nečekejte a zajistěte si svou jistotu.

Tip na závěr: Chystáte se v průběhu léta na dovolenou a potřebujete směnit peníze? Pak by vás mohl zajímat kurzovní lístek MONETA Money Bank.

Štítky starobní důchod, Moneta Money Bank

Víte, kolik a jak správně spořit na důchod?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.