Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sedmdesátiletý muž nechal v Brně svého psa v rozpáleném autě a šel na nákup

Prakticky ve stejnou chvíli, jako v Bohunicích v úterý dopoledne strážníci představovali novinářům novou kampaň upozorňující řidiče na děti a zvířata v autech, zasahovali na druhé straně města v Bystrci strážníci kvůli labradorovi uvězněném v rozpáleném autě. Nechal ho tam jeho sedmdesátiletý páníček, který se vydal na nákup.

„Případ, který řešili strážníci u obchodu v Bystrci dokazuje, že preventivní akce městské policie upozorňující na vysoké teploty není bezdůvodná," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková. 

Strážníky přivolal jeden z pozorných kolemjdoucích.  Před obchodem stálo zaparkvoané auto a v něm ležel těžce oddychující pes. Hlídka si všimla, že auto nemá pootevřená okénka ani běžící klimatizaci. Venkovní teplota v tu chvíli dosahovala téměř třiceti stupňů a kapota auta byla tak rozpálená, že na ní nebylo možné udržet ruku.

Případ z uplynulého víkendu. Jeden pes nepřežil, druhý bojoval o život. Majitelka přitom šla na výstavu psů. CELÝ ČLÁNEK: Na brněnské výstavě psů žena doslova uvařila své dvě fenky v autě. Jedna z nich pobyt v zavřeném vozidle nepřežila

Strážníci se proto okamžitě vydali do obchodu a hledali majitele. Jejich kolegové z operačního střediska mezitím zjišťovali údaje o majiteli z registru vozidel.  Po neúspěšném hledání majitele sledovali strážníci  labradorův stav. Dříve, než se rozhodli, že psa z auta vysvobodí, se však naštěstí objevil sedmdesátiletý majitel.

Případ z minulého roku, rodiče nechali na parkovišti tříletou holčičku uvězněnou v nesnesitelném horku. CELÝ ČLÁNEK: Rodiče nechali tříletou holčičku v rozpáleném autě, strážníci museli rozbít okno

Pes i po vysvobození následujících několik minut těžce oddychoval a pohybu byl schopný až po delší době, kdy ho muž ochladil. Strážníkům pak majitel sdělil, že prý odešel jen na chvilku na nákup.

„Sedmdesátiletý muž se tím stal důvodně podezřelým ze spáchání přestupku proti zákonu na ochranu zvířat proti týrání. Případem se bude zabývat správní orgán, kterému strážníci všechny informace předali," uzavřela Kadrnožková.

Foto pixabay.com

Štítky rozpálené auto, pes, labrador, Bystrc, Brno, obchod, Brno-Bohunice

Sedmdesátiletý muž nechal v Brně svého psa v rozpáleném autě a šel na nákup  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.