Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Když se sny stávají skutečností. Narodila se nám láska na celý život, říká pacientka

PR článek

Mít vlastní dítě je přáním snad každé ženy. Ne všem se však tato touha daří naplnit hned. I když se s partnerem snaží, dvě čárky na testu ne a ne vidět. A zatímco je okolí uklidňuje, že tomu mají dát čas a neřešit to, biologické hodiny tikají v hlavě čím dál tím hlasitěji. Své o tom ví i, dnes pětatřicetiletá, Lenka, která se s partnerem vlastního miminka dočkala až po dlouhých 6 letech, a to v momentě, kdy začala situaci řešit s odborníky. Reprodukční klinika Repromeda jí dala dar na celý život.

„Když jsme se s partnerem poznali, bylo mi 28 a jemu 36 let. Já zatím žádné děti neměla, on měl syna z prvního manželství. I když jsem si s jeho synem dobře rozuměla, moc jsem toužila po tom, abychom měli miminko společně. Čas ale plynul a já jsem pořád nebyla těhotná,“ popisuje tehdejší situaci Lenka.

Repromeda je klinika reprodukční medicíny a preimplantační genetické diagnostiky sídlící v Brně a Ostravě. Patří mezi naprostou špičku v oboru v ČR. Od založení pomohla k narození více jak 5000 zdravých dětí. Cílem kliniky je, aby asistovaná reprodukce úspěšně pomáhala stále více párům. Klinika si zakládá na vysoké odbornosti a dbá na diskrétnost, lidskost, vstřícnost.

Lenka se po čase s obavami svěřila i svému ošetřujícímu gynekologovi, ten ji ale ujistil, že je stále mladá a na miminko má spoustu času. Pouze jednou naznačil, že by problém s otěhotněním mohl souviset s poruchou jejího menstruačního cyklu, ale více to již neřešil. I proto se rozhodla pro změnu lékaře. A udělala dobře.

„Když jsem nové paní doktorce oznámila, kolik let se o miminko marně pokoušíme, začala situaci ihned řešit. Předepsané léky ale nezabraly, a proto nám doporučila návštěvu kliniky reprodukční medicíny. Vybrali jsme si Repromedu,“ říká Lenka.

V Repromedě se manželů ujal přímo primář Jan Veselý, který jim celý proces ochotně a také lidsky vysvětlil. Ovšem i zde, hned na začátku, se u Lenky objevila další komplikace, a to špatná funkce štítné žlázy, která se musela řešit. „Jakmile ale bylo v tomto ohledu vše v pořádku a pojišťovna léčbu schválila, mohli jsme konečně přejít k samotnému odběru pohlavních buněk,“ vypráví Lenka.

Oplodněna byla celkem 4 vajíčka. U embryí bylo, kvůli výběru toho nejperspektivnějšího, provedeno preimplantační genetické testování. „Po měsíci jsem konečně podstoupila KET, tedy kryoembryotransfer. A úspěšný! Hned ten první se podařil. Byla jsem šťastná, konečně jsem ve svých 34 letech byla poprvé těhotná. A i přestože na celé těhotenství vzpomínám jako na krásné období, nebylo úplně bez komplikací,“ dodává lenka. Termín porodu připadal symbolicky na 20. narozeniny prvního syna Lenčina manžela, ale miminko nakonec nechtělo čekat tak dlouho a vykouklo na svět o dost dříve.

Malý Šimon se narodil ve 34. týdnu s porodní váhou 2200 g a délkou 45 cm. „I když jsme si na něj počkali dost dlouho, byla to láska na první pohled a na celý život. Nejkrásnější dárek k mým 35. narozeninám,“ uzavírá dojatá Lenka.

Více informací jak řešit problémy s početím a hledat pomoc naleznete zde.

Štítky repromeda, umělé oplodnění, klinika, Jan Veselý, Česko, Brno, Ostrava

Když se sny stávají skutečností. Narodila se nám láska na celý život, říká pacientka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.