Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Do Brna vyrazí stovky fanoušků videoher. Poslední květnovou neděli se uskuteční Game Access Festival

Svátek všech fanoušků videoher se blíží! V neděli 26. května se na Brněnském výstavišti (G2) uskuteční stále populárnější festival s názvem Game Access Festival. Cílovkou jsou hráči, ale i budoucí vývojáři. A co je moc fajn – vstupné na tuto parádu bude zdarma.

Program bude velmi rozmanitý. Na své si přijdou třeba hráčští archeologové, kteří se pohrouží do historie her v Česku a na Slovensku, poslechnou si rozhovory s vývojáři i si některé klasiky zapaří. Pro mnohé ze stovek návštěvníků příjemná nostalgie, pro ty mladší pozoruhodný výlet ke kořenům i do relativně blízké minulosti.

Zajímává vás spíše budoucnost? Chcete vědět, jak se dá studovat herní vývoj? Na akci vám poradí, jaká střední či vysoká škola by pro vás byla vhodná, přičemž nebude chybět ani výběr aktuálně nabízených stáží známých herních studií. Ano, právě tady bude vaše šance! Možná budete překvapení, že i v České republice jsou obory, které mají k vaší vysněné práci blízko.

Na festivalu nebudou chybět ani zástupci herních studií, těch velkých, ale i malých – prezentovat se budou také studenti, kteří tvoří své vůbec první projekty. Pořadatelé se snažili pozvat co nejširší skupinu řečníků. K vidění bude i inspirativní dokument o vzniku Kingdom Come.

A nakonec zábava… Kromě přednášek a odborného zázemí budou na festivalu k dispozici nejrůznější hry na všech platformách. Samozřejmostí jsou autogramiády a nabídka herního merche, takže si z festivalu můžete odnést i nějaký ten příjemný suvenýr.

Game Access Festival prostě nabídne celou škálu zážitků, zároveň vás zavede hlouběji do herního světa, nechá vás nahlédnout pod pokličku… Pokud to myslíte s hraním her alespoň trošku vážně, tady nemůžete chybět.

Veškeré informace, program i seznam přednášejících naleznete na webu události.

Autoři | Foto Jitka Janů

Štítky game access, festival, hry, pc hry, Brno, videohra, Brněnské výstaviště, Česko, Slovensko

Do Brna vyrazí stovky fanoušků videoher. Poslední květnovou neděli se uskuteční Game Access Festival  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.