Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno otevřelo na dolním nádraží Čekárnu

Na Dolním nádraží vyrostla nová čekárna. Komplex osmi city modulů nabízí cestujícím wifi, občerstvení, kousek přírody i stín.

Město Brno dnes slavnostně otevřelo novou čekárnu pro cestující z Dolního nádraží v Brně. Vzhledem k opravám Hlavního nádraží jsou vlakoví cestující nuceni na vlaky vyčkávat v punkových podmínkách a používat k přepravě krom Dolního nádraží také nástupiště v Židenicích nebo Králově poli. Dolní nádraží však pro cestující nenabízelo téměř žádné pohodlí, proto se město rozhodlo image tohoto nádraží trochu ozvláštnit. Mimo nové ostrovní nástupiště vznikl i podchod, vlaky využívají tři koleje. SŽDC zde před Vánoci otevřela i provizorní čekárnu a záchody. V lednu ale město přišlo s nápadem na rozmístění osmi speciálních čekacích kontejnerů, takzvaných city modulů.

„Cestující budou mít k dispozici pohodlné sezení, připojení k internetu i zásuvky. Současně budou mít díky informačním tabulím dokonalý přehled o aktuální dopravní situaci,“ uvedla primátorka města Markéta Vaňková.

Krom prosklených kontejnerů bude pro čekající k dispozici i pojízdné občerstvení a 30 stolů se slunečníky. Za sklem čekárny se cestující mohou pokochat modelem plánované budoucí čtvrti i s novým nádražím, v jiném kontejneru naleznou prezentace regionálních firem.

Autorem čekárny s velkým Č je Kancelář architekta města Brna. „Čekárna a oživení přednádražního prostoru je prvním krokem a možností k tomu, představit obyvatelům i návštěvníkům města směr, jakým se bude rozvíjet nová čtvrť Trnitá,“ sdělil ředitel KAM Michal Sedláček.

 

 

Autoři | Foto TIC Brno

Štítky Brno, čekárna, dolní nádraží, vlaky, kontejner, Správa železniční dopravní cesty, Markéta Vaňková, Vánoce, Michal Sedláček, Židenice

Brno otevřelo na dolním nádraží Čekárnu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.