Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Lidé v Česku loni na internetu utratili 135 miliard korun. Věnujme část na dobrou věc!

PR článek

Také jste minulý rok nakupovali v internetových obchodech? Pravděpodobně jste tam utratili alespoň 8 500 Kč. Věděli jste, že můžete až 25 % z této částky věnovat zdarma na dobrou věc?

E-commerce na ruském kole

Jestliže Vás tato čísla zaujala, tak nejspíš patříte mezi 48 % populace, která v Česku nakupuje přes internet a díky tomu pravděpodobně dočtete článek dokonce. Na české e-commerce (veškeré obchodní transakce realizované přes internet) je to jako na ruském kole. Internetové obchody investují miliony korun do propagace. Marketingové reklamy nás, budoucí zákazníky, zahrnují reklamou a my se poslušně vrháme vstříc všem produktům, které nesou štítek Sleva, Top, Výprodej a podobně. Ve výsledku je ale každý spokojený. E-shopy mají radost z dostatečného počtu objednávek. Reklamní agentury čekají na proplacení faktur a my bedlivě vyhlížíme, kdy zase přijde událost s názvem Akce. 135 miliard korun je velká spousta peněz, ale nikde se v něm nenachází spojení slov – dobrá věc.

Co bude dál?

Každoročně se obrat e-commerce v Čechách zvyšuje zhruba o 16 %. Jestliže se tímto tempem bude zvyšovat dál, v roce 2025 by podíl na celkovém maloobchodním obratu činil cca 28 %. Obrat e-commerce by tedy byl cca 380 miliard korun. Dokážete si představit, že by alespoň 10, 20 nebo 25 % z této ohromné částky bylo věnováno na dobrou věc? Teoreticky bychom tak mohli změnit život spoustě lidem.

Teď nebo nikdy

Jak ale z tohoto obrovského koláče získat alespoň malý kousek pro charitu? Odpověď nemusí být tak složitá. Stačí si zapamatovat internetovou adresu Podpořit.cz. Tento projekt totiž přichází s efektivním řešením. Ať už nakupujeme na internetu často, kupujeme elektroniku, módu nebo hračky, každým nákupem, díky tomuto portálu, přispějeme na dobrou věc až 25 % z jeho ceny. Ta zůstává stejná, ať už přes portál nakupujeme, či nikoliv. Důležité je zmínit, že čím dříve začneme, tím pomůžeme více.

Komu můžeme pomoct?

Zrovna v tuto chvíli díky Podpořit.cz můžeme pomoct sedmnáctileté Aničce, která trpí mozkovou obrnou spastickou triparézou. To znamená, že její pohybový vývoj byl opožděný. V prvním roce jejího života, když zdravé dítě začíná chodit, se Anička dokázala pouze plazit. Ve třech letech se poprvé s oporou postavila. V šesti letech začala chodit na krátkou vzdálenost pomocí berliček. Nyní používá na kratší vzdálenosti francouzské hole a na delší vzdálenosti invalidní vozík.

Její rodina se teď snaží získat 200 000 Kč, za které by mohla pořídit speciální ortézy a také zajistit rehabilitace, díky kterým by mohla Anička v budoucnu udělat i samostatné krůčky, a to je přesně to, o co všichni společně bojují už sedmnáct let.

Jestli může nakupování na internetu změnit životy lidí, to musíme teprve zjistit. Anička je totiž vůbec první člověk, kterému se Podpořit.cz snaží pomoct. Pokud se zrovna nechystáte nakupovat, nezapomeňte, že i obyčejným sdílením tohoto článku můžete Aničce pomoct.

Štítky podpořit.cz, pomáhání, nakupování, online, Internet, Česko

Lidé v Česku loni na internetu utratili 135 miliard korun. Věnujme část na dobrou věc!  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.