Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: Desítky dobrovolníků na paddleboardech vyčistily Prýgl od víc než čtvrt tuny odpadu

Někdo na první máj demonstroval, někdo uklízel. Více než šedesát doborovolníků využilo ve středu volno státního svátku k chvályhodné činnosti - na paddleboardech vyčistili Brněnskou přehradu od odpadků. Akci zorganizovala brněnská půjčovnoa Kiboko Paddleboards s podporou Trash Hero Brno.

Šedesát dva lidí. Takový je přesný počet lidí, kteří svůj volný čas na státní svátek věnovali úklidu jedné z hlavních brněnských dominant. Síly spojili dobrovolníci z Trash Hero Brno s brněnskou půjčovnou paddleboardů Kiboko.

Paddleboarding je vodní sport, při kterém jezdec na prkně podobném surfovému longboardu používá k pohybu vpřed dlouhého pádla. Rovněž je někdy zkráceně nazýván SUP (Stand Up Paddle = pádlování ve stoje). zdroj: wiki

ČTĚTE TAKÉ: Parta kamarádů čistí ve volném čase Brno od odpadků. Chtějí založit na pravidelnou tradici 

Výsledek jejich snažení byl opravdu působivý. Doborovolníci se na "pádlovacích surfech"  rozdělili do dvou skupin. Jedna pádlovala v úseku mezi Veverskou Bítýškou a Roklí, druhá od Rokle k přístavišti. Dohromady nasbírali dobrovolníci neuvěřitelných 308 kilogramů odpadků. 

 „Byl to parádní zážitek! Kiboko Paddleboards pořádali už třetí ročník, pro nás to sice byla první zkušenost s tímhle sportem, ale moc rádi jsme byli u toho. Chtěli jsme náš prvomájový úklid mít něčím výjimečný, neumím si představit lepší variantu," zhodnotila akci Eva Kašpárková z Trash Hero Brno. 

„Jsme nadšení z počtu účastníků. Každý rok se zdvojnásobí, přitom je neodradilo ani chladné počasí a studená voda. Jsme rádi, že jsme vytvořili tradici a tímto úklidem děkujeme přehradě, že ji můžeme využívat celé léto. Je to krásná akce na otevření stand up paddleboardové sezóny," uzavřela za organizátory z Kiboko Paddleboards Kateřina Kuchyňková.

Foto Martin Minařík

Štítky prýgl, úklid, první máj, trash hero brno, kiboko paddleboards, odpad, Brno, Svátek práce, Brněnská přehrada, Rokle, Veverská Bítýška

FOTO: Desítky dobrovolníků na paddleboardech vyčistily Prýgl od víc než čtvrt tuny odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.