Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na dnešní pochod příznivců krajní pravice budou v Brně dohlížet stovky policistů

Ulicemi Brna budou dnes pochodovat stovky příznivců krajní pravice s pochodněmi. Na jejich akci bude reagovat řada lidí v rámci události Kdo si hraje, nehajluje. Brno tak čeká velmi krušný 1. máj, na bezpečnost v ulicích proto dohlédnou stovky lidí.

Krajní pravice bude pochodovat ze Zelňáku na Mendl

Příznivci Národní a sociální fronty vyjdou v 19 hodin ze Zelného trhu. Podle dřívějších informací plánují pochodovat se zapálenými loučemi.  Průvod půjde po trase Orlí – Masarykova – Nádražní – Hybešova – Václavská – Křížová – Mendlovo náměstí.

O něco dříve se vydá pochod jejich názorových odpůrců na trasu směrem z Dominikánského náměstí ulicí Dominikánskou na Šilingrovo náměstí a odtud Husovou ulicí k Nádražní.

Jihomoravští policisté připravují rozsáhlé bezpečnostní opatření. Na veřejný pořádek budou dohlížet stovky policistů. Vedle speciální pořádkové jednotky budou v akci i jezdci na koních, psovodi se služebními psy, dopravní policisté, cizinečtí policisté a další. Nezastupitelnou roli při těchto akcích mají také policisté z Antikonfliktního týmu. Nasazeni budou i kriminalisté v civilním oděvu.

„Všem účastníkům shromážděním doporučujeme, aby dbali pokynů organizátorů a v případě nutnosti zákroku (pokud nebude shromáždění probíhat bez narušení zákona) i zasahujících policistů," vyzval policejní mluvčí Pavel Šváb. 

Podle něj by lidé udělali lépe, kdyby se dnes exponovaným místům vyhnuli. „Pokud nebude zbytí, měli by se rovněž držet striktně pokynů policistů a zdržet se protiprávního jednání," uzavřel Šváb.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky pochod, krajní pravice, Brno, kdo si hraje nehajluje, pravice, Pavel Šváb, Zelný trh (Brno)

Na dnešní pochod příznivců krajní pravice budou v Brně dohlížet stovky policistů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.