Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Drážní inspekce: Za nehodu v Brně může technická závada nebo lidská chyba. Žádná matka s kočárkem

Drážní inspekce, která také vyšetřuje pondělní střet trolejbusu s tramvají v Brně, pracuje se dvěma verzemi možné příčiny nehody. Šlo buď o technickou závadu, nebo selhání člověka. Prohlásil mluvčí inspekce Martin Drápal. Dosavadní vyšetřování podle něj nepotvrdilo, že by za nehodu mohla přecházející žena s kočárkem, které se trolejbus vyhýbal. Tyto informace se objevily po nehodě.

„Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by to tak bylo," řekl Drápal. „Pracujeme se dvěma verzemi, a to je technická závada, nebo selhání člověka, žádné jiné verze nejsou. Šetření je ale na začátku," dodal.

NAPSALI JSME: Jeden z řidičů včerejší nehody byl úspěšně operován. Nikdo ze zraněných není v ohrožení života 

Během úterý podle něj probíhaly prohlídky na drážních vozech, zjištěné údaje bude inspekce dál vyhodnocovat.

ČTĚTE TAKÉ: Všichni zranění cestující ze včerejší nehody mají podle odborníka nárok na vysoká odškodnění 

Nehodu řeší i policie, její mluvčí David Chaloupka o vyšetřovacích verzích nic neprozradil. „Určitě nebudeme říkat, s jakými verzemi pracujeme, abychom od těch svědků zjistili co nejpřesněji, co zažili, aby to nebylo ovlivněno nějakým naším prohlášením," vysvětlil.

Policisté zároveň žádají všechny cestující, kteří při nehodě utrpěli zraněná, aby kontaktovali vyšetřovatele případu a domluvili se s ním na termínu výpovědi. Telefonovat mohou v pracovní době na číslo 974628311.

Policejní mluvčí Pavel Šváb v pondělí prohlásil, že mezi příčiny nehody může patřit technická závada, zdravotní indispozice řidiče, ale také možná chyba řidiče.

Autoři | Foto Varvara Šatunova

Štítky nehoda, šalina, tramvaj, křenová, trolejbus, vyšetřování, policisté, Drážní inspekce, havárie, Brno, Pavel Šváb, kočárek

Drážní inspekce: Za nehodu v Brně může technická závada nebo lidská chyba. Žádná matka s kočárkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.