Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Novým rektorem Masarykovy univerzity se stane neurolog Martin Bareš

Masarykova univerzita zná jméno svého nového rektora. Stane se jím neurolog a současný děkan Lékařské fakulty Martin Bareš. Dnes ho v tajné volbě zvolilo 36 z 50 členů akademického senátu. Za jednu ze svých priorit označil Bareš posilování role univerzity jako jednoho z pilířů svobody v současné společnosti. Bareš vystřídá 1. září ve funkci současného rektora a senátora Mikuláše Beka. Tomu končí druhé volební období a o prodloužení mandátu už ani usilovat nemohl.

Bareš už si v minulosti na rektorátu působil. Mezi roky 2011–2018 působil nejprve jako prorektor pro rozvoj a poté prorektor pro akademické záležitosti. Lékařskou fakultu vede jako děkan od února roku 2018. Dříve působil také jako zástupce přednosty na I. neurologické klinice lékařské fakulty a Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, kde je nyní profesorem.

Posilování role univerzity jako jednoho z pilířů svobody

„Dnes bych především rád poděkoval senátorům za to, že mi projevili důvěru. Velmi si toho vážím a je to pro mě velký závazek a velká odpovědnost. Čeká nás množství společné práce, ne vždy snadné, ale já mám rád nové výzvy,“ prohlásil v děkovné řeči Bareš. 

Za jednu ze svých priorit označil Bareš posilování role univerzity jako jednoho z pilířů svobody v současné společnosti. Jeho hlavním strategickým cílem pak je posunovat univerzitu k vyšší kvalitě ve vzdělávání, ve vědě a výzkumu a vytvářet podmínky pro její mezinárodní viditelnost na kvalitativně vyšší úrovni.

Foto MUNI

Štítky Martin Bareš, rektor, Masarykova univerzita, volba, univerzita, lékařská fakulta, Mikuláš Bek, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Novým rektorem Masarykovy univerzity se stane neurolog Martin Bareš  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.