Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Stovky lidí se v Brně rozloučily s legendárním hercem Jiřím Pechou

Stovky lidí se dnes sešly k posledním rozloučení s oblíbeným hercem Jiřím Pechou. "Peca" spojil většinu své kariéry s divadlem Husa na provázku. Rozloučit se s ním přišli jak současní herci a činitelé divadla, tak jeho celoživotní kamarádi a kolegové. Hold Pecovi vzdali Bolek Polívka, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam nebo i režiséři Jan Hřebejk či Jiří Strach.

Na obřadu jako první promluvili herci Husy na provázky Simona Zmrzlá a Miroslav Holenda. Kolektiv brněnského divadla pak píseň z inscenace Babička, kde Jiří Pecha geniálně ztvárnil postavu babičky. Na závěr obřadu zazněla píseň Čekej tiše od Evy Olmerové, jejímž byl Pecha velkým obdivovatelem.

Na Jiřího Pechu vzpomínají v Huse na provázku, autor: Martin Sůkal

Divadelní a filmová legenda Jiří Pecha zemřel ve věku 74 let. Herce provázely dlouhodobé zdravotní potíže. Celoživotním parťákem Jiřího Pechy byl na divadelních prknech herec Bolek Polívka. Ten před obřadem na svého životního kamaráda vzpomínal. Označil ho za krásného plebejce a rytíře, jehož milovali režiséři, herci a hlavně diváci.

Do srdcí filmových diváků se Peca dostal hlavně rolemi v pohádce Lotrando a Zubejda, v seriálu Bylo nás pět nebo komedii Dědictví aneb Kurvahošigutntág. V divadle ztvárnil například nezapomenutelnou roli babičky ve stejnojmenné inscenaci na motivy příběhu Boženy Němcové. Za Babičku získal Jiří Pecha speciální Cenu Alfréda Radoka za "mužský herecký výkon v ženské roli".

Foto Varvara Šatunova

Štítky Jiří Pecha, pohřeb, poslední rozloučení, herec, divadlo, Brno, Bolek Polívka, Divadlo Husa na provázku, Jan Hřebejk, Miroslav Donutil, Arnošt Goldflam, Jiří Strach

Stovky lidí se v Brně rozloučily s legendárním hercem Jiřím Pechou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.