Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohotoví motorkáři zastavili kolegovi tepenní krvácení a zachránili mu život, převzali titul Gentleman silnic

Jihomoravští policisté ocenili dvojici motorkářů, která v červenci loňského roku zachránila život svému kolegovi, kterého srazila dodávka. Třicetiletý Milan Herzog a jeho kamarádka Pavla tehdy pohotově zastavili tepenní krvácení na stehně osmadvacetiletého Hynka Mádla. Tím mu zachránili život.

Dramatické okolnosti letní vyjížďky se v červenci minulého roku natrvalo zaryly do paměti hned několika účastníků. V brněnské Bauerově ulici poblíž tamního autocentra se srazil motorkář s dodávkou.

Šofér malého náklaďáku se rozhodl otočit do protisměru a na jeho nebezpečný manévr nestačil reagovat projíždějící motorkář. Po srážce zůstal osmadvacetiletý Hynek Mádl ležet na zemi. Jeho život ohrožovalo především masivní tepenné krvácení.

U nehody však byli další dva motorkáři, kteří okamžitě poskytli mladému kolegovi pomoc a podle vyjádření zdravotníků mu tak zachránili život.

Třicetiletý zachránce Milan Herzog a jeho kamarádka Pavla (která se bohužel na předání nemohla dostavit) v úterý za svoji pohotovou pomoc obdrželi ocenění Gentleman silnic. 

„Chtěl bych poděkovat i těm, jejichž práce není až tolik vidět. Mým odhadem se na tom, že tady dnes jsem a chodím, podílelo přibližně sedmdesát nebo osmdesát lidí a těm všem patří můj velký dík,“ děkoval při setkání zachráněný motorkář Hynek Mádl.

ČTĚTE TAKÉ: Zkušený brněnský hasič zachránil mimo službu život motorkáři, když mu zastavil krvácení ze stehenní tepny 

Za pomoc motorkáři při červencové nehodě Hynka Mádla se přitom může pyšnit i Jiří Oharek, hasič, který už byl za svůj čin oceněn před několika týdny. 

Foto PČR

Štítky gentlemen silnic, zachránci, brno, hzs jmk, ocenění, záchrana života, motorkáři, Milan Herzog, silnice

Pohotoví motorkáři zastavili kolegovi tepenní krvácení a zachránili mu život, převzali titul Gentleman silnic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.