Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Počasí do konce ledna? Čekají nás celodenní mrazy

Do konce ledna budou teploty pod dlouhodobým průměrem, Česko tak čekají celodenní mrazy. Zvolna oteplovat se začne na začátku února, kdy také přibude srážek. Vyplývá to z dlouhodobého výhledu počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Dlouhodobá průměrná teplota v ČR v období od 21. ledna do 17. února je minus 1,1 stupně Celsia. V následujících dvou týdnech by tedy mělo být výrazně chladněji. „V první polovině února se teploty opět dostanou k dlouhodobému normálu," uvedli meteorologové.

Česko také po srážkově vydatném začátku roku čekají do konce ledna sušší dny. „V první polovině února budou už srážky četnější a týdenní úhrny se dostanou k normálu pro toto roční období," dodal ČHMÚ. Dlouhodobý průměrný srážkový úhrn je v následujících čtyřech týdnech 35 milimetrů.

Měsíční výhled vyjadřuje celkový charakter počasí, nepostihuje proto všechny možné výkyvy, upozorňuje ČHMÚ. Úspěšnost výhledu se podle meteorologů pohybuje u teplot kolem 75 procent, u srážek kolem 65 procent. Předpověď na třetí a čtvrtý týden se často blíží dlouhodobým klimatickým hodnotám pro příslušná období. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, mráz, zima, leden, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Počasí do konce ledna? Čekají nás celodenní mrazy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.