Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý zákazník nařkl brněnského starožitníka, že je posedlý ďáblem a dává lidem drogy

Opilé hosty nevykazuje z provozoven jen obsluha barů a restaurací, ale někdy také pracovníci služeb, u kterých to není tolik obvyklé. V pátek odpoledne se například snažil opakovaně dostat k odchodu nechtěného hosta prodavač v antikvariátu  centru  Brna. Pětačtyřicetiletý muž měl už při vstupu do obchodu adresovat dva jiné zákazníky bezdůvodnými a velmi vulgárními urážkami. Starožitníka muž navíc obvinil, že je posedlý ďáblem, nalévá lidem alkohol a prodává drogy.

Přivolaným strážníkům pak opilý a agresivní muž odmítal předložit doklady. Sám tvrdil, že se stal obětí trestného činu, ačkoliv nebyl schopný upřesnit jakého. „Zatímco jeho tvrzení se i za přítomnosti hlídky státní policie podařilo vyvrátit, sám je podezřelý z několika přestupků," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Kromě dvou různých přestupků proti občanskému soužití se bude zodpovídat také z neuposlechnutí výzvy úřední osoby. „Strážníci na muži viděli, že se nedokáže ovládat, nejistě se pohybuje a mohl by tak být sám sobě nebezpečný. Vyzvali ho proto, aby podstoupil dechovou zkoušku," prohlásil mluvčí. 

Muž před dýchnutím upozornil hlídku, že je občan-chodec, a podotkl, že „to bude dvojka“. Jeho odhad nebyl vzdálený od pravdy, protože na displeji zařízení se ukázala hodnota 2,84 promile. „Nato muž prohlásil, že je nejvyšší čas, aby se z toho šel vyspat, a strážníci ho vzhledem k jeho stavu nechali převézt na záchytnou stanici," uzavřel Ghanem.

Foto pixabay.com

Štítky ďábel, návštěvník, alkohol, starožitnictví, prodavač, Brno, droga

Opilý zákazník nařkl brněnského starožitníka, že je posedlý ďáblem a dává lidem drogy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.