Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Boskovicích vyneslo rozdávání polévky rekordních 80 tisíc korun. Od začátku tradice se vybral skoro milion

Rekordních 80.000 korun na charitu vyneslo dnes rozdávání polévky na Masarykově náměstí v Boskovicích na Blanensku. prozradil to pořadatel akce nazvané Polévka pro chudé Rudolf Burgr. Výtěžek půjde na pomoc potřebným z regionu. Lidé mohli do pokladniček věnovat za porci libovolnou částku. Spořádali 300 litrů polévky, což představovalo asi 1000 porcí. Jeden z dárců dal i 5000 korun.

Letos se konal 24. ročník akce. „Vybrali jsme nejvíce za 24 ročníků, a to 80.276 korun. Ve výsledku je to za 24 let už 975.918 korun," informoval Burgr.

Letos opět velmi štědrý jedinec

Podle něj se rozdalo 850 misek s polévkou, letošní novinkou bylo zavedení kompostovatelných bio misek. Další lidé si brali polévku do přinesených várnic nebo nádob. „Zájemci dávali různé částky. Nejvíce máme stokorun, ale je tam i hodně padesátikorun. Opět nám někdo stejně jako v minulosti přispěl smotanými bankovkami v celkové hodnotě 5000 korun," řekl Burgr.

Peníze půjdou chudým lidem

Peníze pomohou potřebným. „Zatím jsme ještě nikoho konkrétního nevybrali a rozhodneme o tom až v lednu. Opět to ale bude na účely jako pomoc zdravotně postiženým, většinou to bývají děti. Dávali jsme ale peníze i sociálně slabým třeba na obědy nebo na nějaké aktivity a kroužky. Týkat se to bude lidí z Boskovic a okolí," řekl Burgr.

Vánoční polévku rozdává v Boskovicích od roku 1995. Při prvním ročníku se vybralo 1000 korun. Postupně se ale částka zvyšuje. „V devadesátých letech jsem jel do Skotska, kde se rozdávala polévka pro bezdomovce. To mi tak utkvělo v paměti, že když jsme u nás otevřeli později restauraci, řekli jsme si, že chceme podporovat bohulibé aktivity," objasnil vznik akce Burgr.

Autoři | Foto Boskovice.cz

Štítky polévka pro chudé, Boskovice, polévka, okres Blansko, peníze, Skotsko

V Boskovicích vyneslo rozdávání polévky rekordních 80 tisíc korun. Od začátku tradice se vybral skoro milion  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.