Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Na výstavišti padl rekord. Na festivalu Life! si společně zatancovalo přes dva tisíce lidí

Nový taneční rekord v počtu tančících v jednu chvíli na jednom místě pokořili v sobotu návštěvníci brněnského festivalu zábavy Life!. V historickém pavilonu A1 se jich sešlo 2135.

V letošním roce vybrali pořadatelé skladbu zpěvačky Whitney Houstonové "Wanna Dance With Somebody" a na pódiu společnou choreografii předváděli Ondřej Sokol, Andrea Verešová a Roman Šebrle.

Taneční rekord je součástí festivalu Life! už pošesté. V roce 2013 poprvé na společnou choreografii tančilo přes 500 lidí, o rok později už spolu s Richardem Genzerem nacvičilo tanec 774 lidí. „V loňském roce se podařilo překonat magickou hranici 2000 tanečníků a o překonání rekordu s 2052 lidmi se tehdy zasloužili kromě Ondřeje Sokola i moderátor a zpěvák Leoš Mareš a topmodelka a herečka Simona Krainová. Do víru tance na známý song Justina Timberlakea Can't Stop The Feeling tehdy nalákali neuvěřitelných 2052 osob," uvedl ředitel projektu Jan Kuběna.

Festival Life! sdružoval několik dílčích akcí, v sobotuse například odehrálo setkání s youtubery a ještě v neděli v sedmi pavilonech pokračoval sportovní a taneční program i mistrovství České republiky v počítačových hrách.

Sport si mohou lidé zkusit aktivně i pasivně. Pro děti je určena řada sportovišť a děti povedou například Pavel Horváth, Tomáš Verner, Antonín Panenka, Kateřina Baďurová či Jakub Kornfeil.

Autoři | Foto Festival Life!

Štítky life!, taneční rekord, festival, flas mob, výstaviště, rekord, kongresové centrum, Ondřej Sokol, Whitney Houston, Roman Šebrle, Andrea Verešová, Richard Genzer, Justin Timberlake, Leoš Mareš, Simona Krainová, Pavel Horváth

VIDEO: Na výstavišti padl rekord. Na festivalu Life! si společně zatancovalo přes dva tisíce lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.