Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Chlapečkovi se na Kraváku zasekl v koruně stromu papírový drak, vylezli pro něj strážníci

S netradiční prosbou o pomoc se o uplynulém víkendu obrátil na linku 156 desetiletý chlapec. Strážníka na operačním středisku se zeptal, jestli může městská policie sundat draka, který se mu na Kraví hoře zamotal do větví stromu. Prý byl jeho oblíbený.

Malý volající dispečerovi řekl, že tento látkový drak je jeho oblíbený a má ho velmi rád. Naštěstí pro chlapce byli právě v blízkosti parku na kontrole strážníci s výcvikem pro práci ve výškách. Ti se obvykle spouštějí po lanech k lidem v ohrožení života, neměli ale důvod chlapcově žádosti nevyhovět.

Budu na internetu?

Cestou ke stromu se ještě školák zajímal, jestli se záchrana draka objeví v přehledu případů na internetových stránkách městské policie.

„Strážníci mu sice v danou chvíli odpovědět nemohli, ale i toto přání se chlapci později splnilo," prohlásil mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Když potom na místě hlídka zjistila, že je strom dobře rostlý a má pevné větve, rozhodla se nevyužít výsuvný žebřík a jeden ze strážníků pro draka vyšplhal do koruny stromu. Po krátkém úsilí se mu ho podařilo shodit na zem. 

Foto MP Brno

Štítky papírový drak, strážníci, kraví hora, drak, strom

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Chlapečkovi se na Kraváku zasekl v koruně stromu papírový drak, vylezli pro něj strážníci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.