Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Lužánkách se sešli milovníci pejsků, aby našli nový domov psům z útulků

Lužánecký park v neděli příjemně ožil. Zaplnily ho totiž desítky pejskařů se svými čtyřnohými miláčky. A nejen majitelé pejsků, akce Chcete nás? si dala za cíl najít nové páníčky psům z útulků. Kromě možnosti psy adoptovat, byla k vidění i promenáda těch šťastnějších pejsků, kteří již milující domov našli, či ukázka sportovního výcviku, obedience a ukázka výcviku psů městských strážníků.

Dejme šanci pejskům z útulku

Psi z množíren, týraní svými majiteli, štěňata z popelnic, i psí senioři, jako nechtěné dědictví – s tímto bojují útulky a spolky na záchranu týraných psů. „Mnoho lidí si myslí, že útulkoví psi jsou jen staří, nemocní, bázliví a nezvladatelní. Chtěli jsme ukázat opak, že takoví psi nemusejí mít žádnou chybu, původní majitelé se jich prostě jen zbavili,“ uvedla jedna z hlavních organizátorek, předsedkyně spolku Dočasky.cz Andrea Černá.

Polovina pejsků našla nové domovy

K adopci bylo na místě 56 psů. Umístit se podařilo polovinu z nichSedm psů odjelo do domova rovnou, 21 je rezervovaných. Dočasky.cz mají 7 zájemcu, kteří tento týden přijedou do našeho sídla v Lanžhotě na návštěvu," upřesnila Černá. Akci v Lužánkách mohlo za celý den navštívit několik stovek lidí. 

„Atmosféra byla úžasná, na promenádu nám přišlo 34 majitelů ukázat sve adopťáčky," dodala Černá s odkazem na promenádu majitelů s pejsky, které si adoptovali z útulků.

Pejskaři se v Brně setkávají rádi

Umisťovací výstava Chcete nás? nebyla jedinou akcí, kterou spolky a organizace na pomoc pejskům zorganizovali. V druhé polovině září se stovky lidí sešly také na akci Běhejme a pomáhejme útulkům. Jak už název napovídá, šlo o běh Lužánkami za účelem podpory útulků z jižní Moravy a okolí.

„Byli jsme pozvaní se stánkem, na kterém jsme utržili cca 10tis, což je pro nás i mimo ostatní podporu úspěsný den. Akce byla příjemná, bylo zde plno plno milých lidí a užili jsme si ji. "  uvedl po akci Marek Blaško z útulku Tibet. „Byla to pro nás taková první veřejná akce. Program byl užasný, výborná nálada a organizace," pochvalovala si  Lucie Nollová z občanského sdružení Tlapky na cestě.

V Lužánkách se nakonec na podporu útulkům podařilo shromáždit zhruba 200 tisíc korun.  „Poděkování patří všem - běžcům, útulkům, sponzorům, firmám, které nás podpořily svými bezplatnými službami (Sako zdarma popelnice, Starbucks kafe pro všechny zdarma), fotografům atd. Moje osobní však nejvíce teamu Dočasky.cz pod vedením Barunky Polákové a Petrovi Sokolíkovi z Běhejme a pomáhejme útulkům. Bez těch by se akce neobešla," prohlásila Černá.

„Klobouk dolů před organizaci, kterou tady v Brně bravurně zvládají Dočasky.cz a opet zvýšily laťku. Jsem moc rád, že se brněnské spolky spojily na akci pro pejsky, protože se to odrazilo na atmosféře," uzavřel autor původní pražské akce Běhejme a pomáhejme útulkům Petr Sokolík.

Foto Tomáš Hrivňák

Štítky chcete nás, umisťovací výstava psů, pejsci, dočasky, pes, domov, Lužánky, Andrea Černá, Starbucks, Tibet, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Lužánkách se sešli milovníci pejsků, aby našli nový domov psům z útulků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.