Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnský rodák a fanoušek Komety jde pěšky z Třince, aby sehnal peníze pro dětský hospic

Brněnský rodák Daniel Marek dnes vyrazil na netradiční túru. Během pěti dní chce ujít téměř 250 kilometrovou vzdálenost mezi Třincem a Brnem, tedy finalisty posledního hokejového finále. A důvod? Daniel shání peníze pro podporu brněnského dětského hospicu Dům pro Julii. Prvního zařízení svého druhu, který pomáhá rodičům nevyléčitelně nemocných dětí.

Na oslavu komeťáckých titulů

„Jako brněnský rodák jsem dlouhodobým fanouškem Komety. V březnu 2017 jsem si před začátkem play-off dal závazek, že jestliže Kometa získá po dlouhých desítkách let titul, vydám pěšky z Prahy do Brna pred DRFG arénu," prozradil Daniel. Sázku v září 2017 splnil.  V letošním roce se Kometě podařilo titul obhájit, proto jsem se rozhodl letos pro zřejmě ještě náročnější výzvu. Tentokrát urazit cestu z Třince do Brna," prohlásil nadšený fanoušek.

Brněnský hospic pomáhá rodičům s péčí o nemocné dítě

Daniel přirozeně nechce šlapat stovky kilometrů pro nic za nic. Rozhodl se proto založit dárcovskou výzvu ve prospěch Domu pro Julii. Dům pro Julii první dětský hospic v Česku, jehož smyslem je pomáhat rodinám s péčí o nevyléčitelně nemocné děti. A pokud je na jejich cestě životem čeká už jen pár kroků, hospic usiluje o to, aby je prožily co nejlépe.

Výtěžek z Danielovy výzvy půjde na podporu projektu Na chvíli jen rodičem. „Za každou vybranou korunu sám přihodím dalších 25 haléřů, až do výše 5000 Kč. Čím víc se vybere, tím více dětem Dům pro Julii pomůže, tak se nenechte omezovat," vyzval Daniel.

Každá stovka nesmírně pomůže

Vybrané peníze tak budou použity na platy pro pečující zdravotní sestry. Péče rodičů o nemocné dítě je totiž vyčerpávající, rodiče se ocitají v sociální izolaci, často na pokraji finanční nouze. Jediná šance na odpočinek a nabrání sil do další péče je přenechat na chvíli péči někomu jinému. Každých 200 Kč tak znamená darování až dvou hodin k odpočinku, zařízení nezbytných záležitostí, dvou hodin pro rozvíjení partnerského života, dvě hodiny strávené s dalším dítkem, což je pro mnohé rodiče samozřejmost, pro některé nedosažitelný "luxus". 

Daniel vyrazil v úterý 18. září ráno a čeká ho trasa Třinec - Bílá - Vsetín - Malenovice - Napajedla - Vyškov. Do brna plánuje dojít v sobotu 22. večer. Podrobnosti o průběhu cesty se můžete průběžně dozvídat na facebooku.

Foto Daniel Marek

Štítky dětský hospic, dům pro julii, sbírka, Daniel Marek, pěší túra, Třinec, Brno, peníze, dům, Praha, Česko, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský rodák a fanoušek Komety jde pěšky z Třince, aby sehnal peníze pro dětský hospic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.