Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Na Břeclavsku někdo úmyslně přehodil drát přes vedení vysokého napětí a nechal ho viset nad zemí

Policisté na Břeclavsku se v těchto dnech zabývají zvláštním činem doposud neznámého člověka. U Klobouk totiž někdo úmyslně prodloužil vedení vysokého napětí přehozeným drátem. Kdyby se tak volně visícího drátu někdo dotkl, mohl by shořet na uhel.

„V neděli v podvečer jsme přijali na tísňovou linku oznámení, že v katastru obce Klobouky u Brna, u výjezdové silnice na polní cestu, někdo přehodil přes vedení vysokého napětí drát, na jehož konci bylo připevněno klubko drátů," uvedla policejní mluvčí Kamia Haraštová. Po přehození visel drát až na zem a docházelo tak k přenášení elektrického proudu.

Naštěstí si jiskření povšimnul muž, který věc okamžitě nahlásil. „Odborní pracovníci provedli odpojení sítě a drát odstranili. Během uvedeného opatření naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani ke škodě na majetku," dodala mluvčí.

Policisé případ vyšetřují jako trestný čin obecné ohrožení. „O tom, že elektrická energie může mít zraňující až smrtící účinky, nemusíme polemizovat. Je proto zarážející, že někdo vědomě hazarduje se zdravím ostatních lidí," uzavřela Haraštová.

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj PČR

Štítky vedení vysokého napětí, drát, elektřina, výboj, brněnska, klobouky, okres Břeclav, vysoké napětí, Klobouky u Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Břeclavsku někdo úmyslně přehodil drát přes vedení vysokého napětí a nechal ho viset nad zemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.