Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Bezuliční Busking, Chaozz na Špilasu, Den Brna, Alt-J a Vavřinecké hody

Po horkém týdnu má přijít zchlazení. Pojďme si užít mírnější počasí zajímavým programem. V Brně a okolí se toho bude dít spoustu!

Maraton hudby Brno je rychle se rozvíjející multižánrový festival určený široké veřejnosti, který do Brna přináší úplně nový koncept festivalu a během dosavadních dvou let své existence se stal největším letním hudebním festivalem v Brně.Letos bude od čtvrtka 9. do neděle 12. srpna. Těšte se na jazz, rock, klasiku, folklór a další hudební styly.

Divokej Bill, Marpo se svým TroubleGangem, Tomáš Klus, Jelen a spousta dalších oblíbených kapel bude v pátek 10. a v sobotu 11. července na Veveří. Nejedná se o jinou akci, než o festival Hrady.cz, který zavítá k nám do Brna.

V době, kdy u moře vrcholí sezóna všech druhů mušlí si je můžete vychutnat i v Brně, a to v sobotu 11. srpna v Žabovřeskách díky akci Mušlobraní. A pokud nejste milovníkem mušlí, i tak sem zavítejte, budou pro váš připraveny i další mořské speciality.

Kultovní hiphopová formace Chaozz, která jako první u nás dostala rap do hitparád, se po šestnácti letech mlčení vrací na velká pódia. Jedním z nich bude i letní scéna Hradu Špilberk, kde zahrají tento víkend, v sobotu 11. srpna. Ve stejný večer navíc vystoupí brněnská legenda rapové scény Tafrob.

Už je to 373 let, co se Brno ubránilo proti Švédům. Den Brna je připomínkou slavné a úspěšné obrany brněnských za třicetileté války. Letošní oslavy výročí budou probíhat hned dva víkendy a uskuteční se na dvou brněnských vrších. O tomto víkendu, 11. – 12. srpna, bude připraven program na Petrově a v jeho okolí.

Netradiční zážitek se v pátek večer naskytne i těm, kteří zatouží po troše tajemna. Kostnice u svatého Jakuba totiž celý srpen pořádá páteční noční prohlídky za svitu svíček. Zážitek z návštěvy umocní také působivá hudba brněnského skladatele Miloše Štědroně, vytvořená speciálně pro toto pietní místo. Prohlídky se konají od 19 hodin každých 30 minut ve skupině maximálně po 20 osobách. Poslední prohlídka je v 22.30 hodin. 

Milovníci tradic a krojů by měli zajet do Komína, kde se konají Vavřinecké hody. V pátek v pět hodin odpoledne se u Staré hasičky bude ručně stavět máje, v sobotu o půl třetí pak bude následovat krojovaný průvod od kostela a do ranních hodin pak hodová zábava pod májí. Více na www.brno-komin.cz/kalendar-akci. 

Jedna z nejúspěšnějších kapel současnosti, britští alt-J, se po letošní vyprodané show ve Fóru Karlín vrací v srpnu zpět do České republiky na jedinečný koncert s velmi omezenou kapacitou. A nemohli si zvolit lepší město než Brno. Kapela se rozezní v brněnském Sono Centru už v neděli 12. srpna.

 

Autoři | Foto MMB | Zdroj MMB

Štítky tipy na víkend, Brno, festival, hudební skupina, Tomáš Klus, třicetiletá válka, Miloš Štědroň, Jelen, Veveří, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Bezuliční Busking, Chaozz na Špilasu, Den Brna, Alt-J a Vavřinecké hody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.