Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Dva policisté zachránili pomocí defibrilátoru život muži, kterému se zastavilo srdce

Ve správný čas na správném místě. A se správným zařízením. Hlídka brněnských policistů zachránila život muži, kterému se v Sokolnicích na Brněnsku zastavilo srdce.

V polovině července spěchali židlochovičtí policisté do obce Sokolnice, kde došlo k náhlé zástavě srdce u muže. Operátorka záchranné služby pomhala po telefonu volající ženě s resuscitací. Naštěstí se v kritické době nacházela hlídka v Újezdu u Brna a do pěti minut od předání informace od dispečerky policisté dorazili na místo.

Policisté ihned zahájili resuscitaci za pomocí automatizovaného externího defibrilátoru (AED), který vozí ve vozidle. Než přijeli záchranáři, stačila hlídka policistů pomocí poskytnout muži dva výboje AED.  Po píjezdu záchranářů se společnými silami podařilo muže zachránit. Pacient přežil a pode informací policistů se jeho sav zlepšuje. 

„Tento případ jen dokládá funkčnost nastaveného systému "first respondera s AED". Policisté díky spolupráci se záchranáři k obdobným případům vyrážejí v situacích, kdy je člověk v terénu resuscitován a ještě před příjezdem týmu ZZS je mu poskytnuta okamžitá pomoc s pomocí AED," uzavřel policejní mluvčí Pavel Šváb.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky zachránci, policist, defibrilátor, zkolabovaný muž, Sokolnice, Brněnsko, Brno, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva policisté zachránili pomocí defibrilátoru život muži, kterému se zastavilo srdce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.