Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO&VIDEO: Na okraji Brna vyrostlo ohromné kukuřičné bludiště

Venku má být hezky a vy vymýšlíte program s dětmi na odpoledne strávené na čerstvém vzduchu? Už nemusíte! Na okraji Brna kousek od brněnské zoo totiž vyrostlo obří kukuřičné bludiště. Navíc se díky němu děti dozví soustu věcí o přírodě a ekologii.

V USA, Německu nebo Velké Británii jde již o zažitou zábavu, v Česku je to však stále poměrná novinka. Bludiště v kukuřičném poli si však získává ohromnou řadu příznivců, především z řad rodičů.

Hravost, pohyb a vědomosti

Cílem bludiště je dostat děti  od mobilů a sociálních sítí na čerstvý vzduch a přimět je k pohybu. Kukuřičáci nabízí dobrodružství v přírodě, zkoušku orientačního smyslu, procvičování mozkových závitů a hlavně kopec srandy při hledání správné cesty ven.

Kukuřičné bludiště je určené pro všechny  věkové generace. Bloudění v kukuřičném poli, soutěž na čas nebo hádání tajenky se můžou líbit nejen dětem a dospívajícím, ale také dospělým s chutí zažít něco netradičního.

Hádanky a týmová spolupráce

Prozkoumávání bludiště prověří děti v orientaci a postřehu, ve schopnosti používat mapu a odhadovat vzdálenost, posílí schopnost týmové spolupráce, děti budou muset také řešit hádanky. V bludišti jsou navíc naučné tabule společnosti Ekokom, která návštěvníkům vysvětlí, jak správně třídit odpad včetně významu třídění.

Vstupné do bludiště se liší podle věku - děti a dospělí zaplatí od 60 do 80 korun, pro nejmenší je zdarma. Více informací najdete na webových stránkách projektu.

Autoři | Foto Kukuricaci.cz

Štítky kukuřičné bludiště, Brno, mniší hora, zoo, Zoologická zahrada Brno, USA, Německo, Velká Británie, Česko, příroda, čerstvý vzduch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO&VIDEO: Na okraji Brna vyrostlo ohromné kukuřičné bludiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.