Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO&VIDEO: Vítězství z letošního Ignis Brunensis si odváží Francouzi

Vítězem a držitelem hlavní ceny jedenadvacátého ročníku Starobrno Ignis Brunensis se v roce 2018 stali francouzští ohňostrůjci Pok 2.0 Lux Factory. Francouzi si letošním vítězstvím vybojovali podle nově zavedeného pravidla také start ve výročním pětadvacátém ročníku v roce 2022.

Kromě hlavní ceny putuje do země galského kohouta i ocenění České televize za nejlepší scénografické řešení show a cena Českého rozhlasu za nejlepší hudbu. Cenu primátora města Brna za nejlepší ohňostrojný design na závaznou dvouminutovku koncertní předehry Karneval od Antonína Dvořáka v roce 100. výročí Československa získal polský tým Surex. Dvacetičlenná odborná porota vybírala letos mezi soutěžními show Polska, Rumunska a Francie. Česká republika se účastní nesoutěžně.

Diváci teprve rozhodnou

Posledním oceněním, o kterém se bude teprve rozhodovat, je divácká cena. V anketě o cenu diváků bude veřejnost hodnotit všech pět ohňostrojných představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk. Hlasování probíhá po skončení sobotního epilogu od 16. června ve 23.00 do čtvrtka 21. června ve 24.00, a to na internetu www.ignisbrunensis.cz a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou zveřejněny v pátek 22. června.

Dnes byl také oficiálně vyhlášen termín příštího dvaadvacátého ročníku mezinárodní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis s festivalem zábavy. Uskuteční se od 24. května do 16. června 2019.

Foto Ignisbrunensis.cz | Zdroj Ignis Brunensis

Štítky Ignis Brunensis, Antonín Dvořák, Česká televize, Český rozhlas, Polsko, Francie, Rumunsko, Česko, Československo, Brno, Brněnská přehrada, Špilberk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO&VIDEO: Vítězství z letošního Ignis Brunensis si odváží Francouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.