Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: I přes chladnější počasí si na Prýgl kvůli ohňostroji našlo cestu přes 100 tisíc lidí

Na závěr hlavní soutěže Starobrno Ignis Brunensis na Brněnské přehradě se předvedli Francouzi. Mladá francouzská společnost Pok 2.0 Lux Factory založená v roce 2009 si pro brněnské publikum připravila show Noc pod hvězdami. Ohňostroj sledovalo i přes chladnější počasí a podvečerní dešťové přeháňky podle odhadu policie a pořadatelů na 100 tisíc diváků. Celkově tak čtyři ohňostroje na přehradě zaznamenaly návštěvnost 600 tisíc lidí.

Festival pokračuje Zábavou pod hradbami

Jedenadvacátý festival Starobrno Ignis Brunensis ještě zdaleka nekončí. Festivalové dění se z přehrady stěhuje do centra Brna, kde se programy odehrají od pátku 15. do neděle 17. června při tradiční Zábavě pod hradbami.

Letadla v ulicích a vesmírný stan

Na víkend jsou připravené jízdy historických vozidel městské dopravy a parních vlaků při Dopravní nostalgii nebo programy dětí ZUŠ Mozartovy děti.

Letos programy na náměstí Svobody a Moravském náměstí mimořádně obohatí letadla přímo v ulicích Brna ke 100. výročí československého leteckého průmyslu a vesmírný stan ke 40 letům československé kosmonautiky. V pátek 15. června se na náměstí Svobody také koná Den Policie ČR.

Ohňostrojný festival bude vrcholit epilogem nad hradem Špilberk v sobotu 16. června ve 22.30 hodin. Představení nad Špilberkem s názvem Ach synku synku připravují čeští ohňostrůjci jako oslavu 100. výročí Československa.

 

Foto Ignisbrunensis.cz | Zdroj Ignis Brunensis

Štítky Ignis Brunensis, ohňostroje, návštěvnost, prýgl, Francouzi, ohňostroj, Brněnská přehrada, Brno, festival, Špilberk, Policie České republiky, přehrada, Moravské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: I přes chladnější počasí si na Prýgl kvůli ohňostroji našlo cestu přes 100 tisíc lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.