Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: První letošní ohňostroj Ignis Brunensis, Jan Blomqvist, Barcamp, Stand up a Mirai

Přijde mi, že v Brně se musela spiknout skupinka lidí a na truc všem pracujícím a vysokošlákům, kteří mají zkouškové na krku, uspořádali zároveň několik naprosto výjimečných akcí. Večírky? Koncerty? Umění? Přínosné diskuse? Prosím, račte si vybrat – pro každého se něco najde.

V rámci festivalu Meeting Brno a ve spolupráci s HateFree Culture pro odlehčení vážného téma se věnuje jeden večer Stand up meets genderové korektnosti. Během středečního večera, 30. května, plného nekorektních historek vystoupí v divadle Husa na provázku Jaroslav Cerman a Pavel Tomeš. O hudební doprovod se postará Mucha. Vhodnější písničkářku k nekorektnímu genderové večeru zvolit nemohli, že ano? Celý večer pak bude moderovat Adéla Elbel.

A program Meeting Brno tímto nekončí. Ráda bych ještě zdůraznila diskusní setkání na téma Mýtus superhrdinky aneb ženy v médiích, které bude ve čtvrtek 31. května taktéž v divadle Husa na provázku. Vystoupí zde tři úžasné ženy – Jana Ustohalová, Markéta Kutilová a Daniela Vajbarová.

Ve čtvrtek 31. května proběhne na Špilberku berlínská open-air party pod vedením jednoho z nejpopulárnějších berlínských producentů Jana Blomqvista. V únoru vyprodal Flédu, nyní se vrací do Brna spolu s kapelou – bubeníkem Christianem Dammannem a klávesákem Felixem Lehmanem, s nimiž představí skladby nejen z oceňovaného alba Remote Control.

Po roce jsou opět tady, ohňostroje neboli festival Ignis Brunensis! Úvodní prelude show české společnosti zahajuje hlavní mezinárodní soutěž v sobotu 2. června na Prýglu. Přijďte odhalit, jaká show se ukrývá pod tajemným názvem: „Ó štěstěno, jak Měsíc proměnlivý vždy ubýváš a dorůstáš..."

A po roce se v sobotu 2. června objevuje i další akce – Barcamp Brno. Přijďte se v prostorech Moravské galerie a kina Scala pobavit o aktuálních trendech v internetových aplikacích, designu, nových technologiích, médiích, reklamě, podnikání a dalších souvisejících oborech.

O víkendu bylo zahájení festivalu Re:publika na brněnském výstavišti. Obvykle u akcí tohoto typu je velkolepý začátek a následně „ticho po pěšině“. Zde to neplatí. Po celou dobu konání můžete navštívit ohromující výstavu Alfonse Muchy a užít si doprovodný program. Tento týden se můžete těšit v pátek 1. června na koncert kapely Midi Lidi, O5 Radeček a Poetika. V neděli 3. června vás čeká koncert Davida Stypky a kapely Mirai

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Tipy na týden, kultura, Jan Blomqvist, Brno, Ignis Brunensis, Mirai, festival, hudební skupina, Alfons Mucha, Divadlo Husa na provázku, ohňostroj, umění, Pavel Tomeš, HateFree Culture

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: První letošní ohňostroj Ignis Brunensis, Jan Blomqvist, Barcamp, Stand up a Mirai  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.