Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno chce za pětadvacet milionů opravit cyklostezku u Prýglu

Brno plánuje za 25 milionů korun upravit cestu okolo přehrady pro pěší i pro cyklisty. Týkat se to bude úseku mezi zastávkou Zouvalka a mostem pod hradem Veveří. Nyní je tam přírodní terén, podle primátorova náměstka Martina Andera (SZ) pak bude cesta bezpečnější. Práce by mohly začít letos, nebo příští rok.

Úpravy se týkají levého břehu přehrady. V současnosti jsou v některých místech kolem přehrady pouze přírodní úseky s obtížným terénem. „Úsek by měl být opraven, aby byl bezpečnější a dalo se tam projet na kole. V nejkrizovějších partiích budou asi zůstávat schody, takže tam nebude možné projekt na kole, ale lidé tam budou moct přejít po schodech a pak zase na kole pokračovat dál kolem přehrady," uvedl Ander.

Podle něj je potřeba vyřešit majetkoprávní vztahy. Radní schválili návrh směnné smlouvy mezi městem a Lesy České republiky. „Směníme pozemky, které potřebujeme, za pozemky města v katastru obce Česká. Předáme je do správy Lesů České republiky a my získáme pozemky u přehrady," dodal Ander.

Pokud směna dobře dopadne, začít stavět by se podle něj mohlo letos na podzim, nebo v příštím roce. „Odhadované náklady jsou podle projektové dokumentace kolem 25 milionů korun," doplnil náměstek.

Foto Cyklo jižní Morava | Zdroj ČTK

Štítky Cyklostezka, Prýgl, přehrada, rekonstrukce, Brno, Martin Ander, Hrad Veveří, Zouvalka, pozemek, Lesy České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno chce za pětadvacet milionů opravit cyklostezku u Prýglu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.