Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně se narodila první letošní trojčátka. Přišla na svět 3. 3.

V Brně se narodila první letošní trojčata. Tři holčičky přišly na svět císařským řezem, jsou v dobré zdravotní kondici a momentálně se nacházejí v péči neonatologů. Narození trojčat je výjimečnou událostí, v loňském i předloňském roce se na Gynekologicko-porodnické klinice narodila pouze jedna. Děvčátka navíc přišla na svět ve velmi smybolickém dni - 3.3.

„Naše klinika je rovněž zaměřena na péči o vícečetné gravidity, které jsou zatíženy celou řadou závažných rizik a patologií. Mezi nejvýznamnější patří riziko předčasného porodu. Proto je v posledních letech trendem snižování procenta vícečetných gravidit díky změnám v přístupu při asistované reprodukci, kde se nyní transferuje často pouze 1 embryo. V loňském roce bylo u nás porozeno 126 dvojčetných těhotenství (2,0 %) a jedno trojčetné. Ve srovnání s předchozím rokem je to pokles o 31 vícečetných těhotenství,“ uvedl vedoucí lékař Perinatologického centra Fakultní nemocnice Petr Janků.

Gynekologicko-porodnická klinika LF MU a FN Brno je největším porodnickým pracovištěm v České republice. Každoročně se zde narodí přes 6 000 dětí, což je téměř 50 % dětí v Jihomoravském kraji.

Autoři | Foto FN Brno | Zdroj s použitím TZ

Štítky trojčata, FN Brno, narození, Brno, klinika, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity, Fakultní nemocnice Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se narodila první letošní trojčátka. Přišla na svět  3. 3.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.