Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

VIDEO: Muž se zabouchl do mrazícího vozu. Zůstal tam uvězněný přes hodinu a půl

Štěstí v neštěstí měl muž, který pro firmu rozváží mražené zboží. Neštěstí pro něj znamenaly zabouchnuté dveře dodávky a uvěznění v jejím chladícím boxu. K jeho štěstí však venku panují tak tuhé mrazy, že vevnitř měl paradoxně s mínus pěti stupni ještě tepleji, než bylo venku, a tak za svou chybu nezaplatil zdravím či životem.

Tlumené volání z nákladového prostoru přivedlo ve čtvrtek ráno náhodného kolemjdoucího k zaparkované dodávce. Přes zavřené dveře se dal do řeči s mužem, který byl uvnitř vozidla uvězněný. Svědek proto ihned zavolal na dispečink brněnské městské policie a operátor poslal do Štouračovy ulice hlídku.

Motor automobilu běžel a strážníci zjistili, že je zapnutá i mrazicí nástavba vozidla. Nejprve tedy ovládáním umístěným v kabině dodávky zvýšili teplotu, aby zařízení přestalo do zadní části vozidla vhánět ledový vzduch.  Strážníkům se potom přibližně během deseti minut podařilo zaseklé dveře uvolnit.

Kvůli neobvyklým okolnostem potřebovala však hlídka ověřit, jestli muž nešel do automobilu krást. Zaměstnanec jim předložil všechny potřebné doklady a vysvětlil, že služebně rozváží mražené zboží. Když šel ráno náklad zkontrolovat, dveře se za ním zavřely a zablokovaly se.

V nákladovém prostoru pak čekal od půl sedmé ráno přibližně hodinu a půl, než ho zvenku někdo uslyšel. Prostor se mezitím vychladil na pět stupňů pod nulou. Díky venkovním teplotám, které byly v tu dobu paradoxně ještě nižší, byl však čtyřicetiletý muž velmi teple oblečený a čekání v mrazu přečkal bez újmy. „Strážníkům i pozornému kolemjdoucímu několikrát poděkoval a vyrazil do práce," uzavřel mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Foto MP Brno | Zdroj MP Brno

Štítky mrazící vůz, vězení, muž, zabouchnuté dveře, strážníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž se zabouchl do mrazícího vozu. Zůstal tam uvězněný přes hodinu a půl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.