Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Areál za Anthroposem čeká rekonstrukce za čtvrt miliardy, počítá se i s velkým oválem na in-line

Brněnští radní na svém dnešním zasedání schválili návrh konceptu řešení územní studie projektu sportovního areálu za Anthroposem. Projekt počítá s velkým oválem na in-line bruslením nebo workoutové hřiště pro hendikepované. Předpokládané náklady na realizaci areálu jsou podle města 240 milionů korun.

V rámci přípravy projektu nového sportovního areálu za Anthroposem byly již dříve vypracovány dvě územní studie. Část zdejších pozemků je ve vlastnictví státu, pozemky budou převedeny do vlastnictví města.

Na takto nabyté pozemky však není možné umístit sportoviště pronajímaná ke komerčním účelům, s čímž bylo třeba se ve studii vyrovnat. Studie proto byla doplněna o třetí variantu, jež tuto skutečnost zohledňuje.

„Studie nově umístila hřiště na malou kopanou do zalesněné části areálu. Na ploše, která se po nich uvolnila, by měl vzniknout in-line ovál. Nové rozložení hřišť v areálu za Anthroposem by mělo pomoci k tomu, aby převod pozemků proběhl bez problémů a aby jejich využití bylo v souladu se smlouvou o nabytí pozemků od Ministerstva obrany ČR,“ vysvětlil radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Suchý.

Široká škála sportovního vyžití

Sportovní využití nového areálu bude vskutku bohaté. Své místo zde najde střelecká stěna, cyklistická a in-line stezka, hřiště pro malou kopanou, házenou, basketbal, plážový volejbal a plážový fotbal, workoutové hřiště, lezecká stěna či discgolfové hřiště. Zlepšit by se měla i dopravní obslužnost MHD.
 

 

Foto pixabay.com | Zdroj s použitím TZ

Štítky areál za anthroposem, in-line, sporty, rekonstrukce, ovál, projekt, inline brusle, Jaroslav Suchý, Ministerstvo obrany České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál za Anthroposem čeká rekonstrukce za čtvrt miliardy, počítá se i s velkým oválem na in-line  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.