Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté nachytali v brněnském klubu padesát jedna opilých dětí

S nemilým překvapením dorazili do jednoho velkého brněnského klubu poblíž výstaviště státní policisté. Na místě totiž při preventivní kontrole našli hned padesátku opilých dětí. Některé z nich skončily dokonce v nemocnici.

Policisté z několika obvodních oddělení v noci z pátku na sobotu kontrolovali, zda-li se v barech, restauracích a na diskotékách nepodává alkohol  mladistvým. Jednotlivé případy v Židenicích či Komárově překonal podnik u výstaviště.

„Od záchranářů jsme dostali informaci o podnapilé dívce, která musela být převezena do nemocnice," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb. Policisté se tedy přednostně přesunuli do podniku, kde chtěli celou akci končit, a nestačili se divit.

V akci dvacet policistů, záchranáři a strážníci

„Část z celkem 48 mladistvých si převzali zákonní zástupci na místě, zbytek se dočkal rodičů na obvodním oddělení. Jedna osoba skončila na záchytce (výsledek dechové zkoušky 2,17 promile) a dvě v nemocnici," vyjmenoval Šváb. Plné ruce práce tak měly dvě desítky policistů, pomáhali i strážníci městské policie.

„Ve věci zahájíme úkony trestního řízení pro přečin podávání alkoholu dítěti. Obsluha v podniku bude mít policistům co vysvětlovat.  Právnické osobě hrozí podle zákona (o ochraně zdraví před účinky návykových látek) za správní delikt až milionová sankce či dvouletý zákaz činnosti," uzavřel Šváb.

 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, Pavel Šváb, Komárov, Židenice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté nachytali v brněnském klubu padesát jedna opilých dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.