Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rada města schválila další akce a investice

Pár dnů po volbách do městského zastupitelstva zasedala Rada města Brna, aby se vyjádřila například k investičním žádostem, dotacím či k veřejným zakázkám.

Radní odsouhlasili mimo jiné návrh na žádost 50 % státní dotace na památkovou obnovu vnějšího pláště Mahenovo divadla a přízemní části fasády Divadla Reduta v rámci programu regenerace městských památkových rezervací a zón.

Obyvatele ulic Práčata a U smyčky v Bosonohách jistě potěší další etapa sanace skalní stěny za bezmála tři miliony korun.

Radní nemají připomínky k územnímu řízení ohledně umístění stavby "Bytové domy Vojtova" kde půjde o výstavbu až 116 bytů mezi ulicemi Vojtova, Grmelova, Sobotkova a Havlenova v k.ú. Štýřice.

Dále se rada zabývala odůvodněním veřejné zakázky na akci „Revitalizace městských parků“ s předpokládanou cenou ve výši 37 mil. Kč. Zde jde konkrétně o rekonstrukci takzvané kočárkové cesty vetně cest spojujících Velký a Malý Špilberk, jejíž součástí bude také revitalizace přístupové cesty do parku Špilberk z ul Údolní.

Autoři

Štítky Brno, Mahenovo divadlo, Divadlo Reduta, Práče, Bosonohy, Štýřice, Špilberk, rada obce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rada města schválila další akce a investice  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.