Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Okruh adeptů na šéfy divadla a turistického centra je užší

Ve výběrovém řízení na ředitele divadla Radost zůstalo šest lidí, o vedení Turistického informačního centra města Brna už jich bojuje jen pět. Zbývající kandidáty odfiltrovala tento týden první kola konkurzů.

Magistrát vypsal výběrové řízení také na ředitele Muzea města Brna, které pečuje o hrad Špilberk a vilu Tugendhat. Přihlásilo se pět lidí, ve hře zatím zůstávají všichni, první kolo se teprve uskuteční. O stavu výběrových řízení informuje magistrát na svém webu, zveřejnil tam i životopisy a koncepce.

O vedení muzea se přihlásil jeho současný šéf Pavel Ciprian. Jeho protikandidátem je například Vít Vlnas, dlouholetý ředitel Sbírky starého umění Národní galerie v Praze. Ve své koncepci označil muzeum za stabilizovanou a úspěšnou instituci, na druhou stranu zmínil absenci dlouhodobé dramaturgie výstav. Do druhého kola prošli také vedoucí zahraničního odboru brněnského magistrátu Mojmír Jeřábek, projektový manažer a učitel Jan Melichar a historička umění Pavla Svobodová.

Také v divadle Radost chce setrvat jeho současný ředitel, a to Vlastimil Peška, který soubor vede od roku 1994. V druhém kolem s ním budou soupeřit dramaturgyně a novinářka Vendula Borůvková a další divadelníci Petr Jan Kryštof, Tomáš Pavčík, David Pizinger a Katarína Kašpárková Koišová.

V Turistickém informačním centru křeslo ředitelky neobhajuje Petra Kačírková, jež rezignovala po kritice od nového vedení města. Ve druhém kole konkurzu je například publicista a provozovatel turistických webů o Brně Michal Kašpárek, jeden ze zakladatelů platformy Žít Brno, jež později přerostla v politické hnutí zastoupené v radniční koalici. Kašpárek již platformu opustil.

Komise poslala dále také kulturní manažerku Janu Janulíkovou, současného vedoucího produkčně-programového oddělení centra Jiřího Mottla, ředitele Městského kulturního střediska Tišnov Libora Ždánského a Pavla Hanáka, jenž momentálně pracuje na Úřadu městské části Brno-střed.

Zdroj: ČTK

Štítky divadlo, turistické centrum, výběrové řízení, Brno, Vít Vlnas, Muzeum města Brna, Michal Kašpárek, Národní galerie v Praze, Jan Melichar, Vlastimil Peška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Okruh adeptů na šéfy divadla a turistického centra je užší  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.