Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

ODS Brno-střed navrhlo Fialu na předsedu občanské demokracie

ODS Brno-střed navrhuje, aby se její nový člen, někdejší ministr a bývalý rektor Masarykovy univerzity Petr Fiala, stal předsedou strany. Shodlo se na tom jednohlasně na pondělním sněmu Brna-středu všech jeho 156 delegátů, řekl dnes předseda této největší organizace ODS strany na Moravě Libor Šťástka.

Fiala působil jako nestraník ve vládě Petra Nečase (ODS). V předčasných volbách do Poslanecké sněmovny vedl jihomoravskou ODS. Přestože pro ODS znamenaly citelnou ztrátu voličů, protože získala jen 7,72 procenta hlasů (ve volbách v roce 2010 to bylo 20,22 procenta), Fiala patřil k jejím neúspěšnějším kandidátům.

Fiala, jenž je původním vzděláním politolog, v nich získal 11.372 preferenčních hlasů. Již před volbami nevylučoval, že do ODS vstoupí, protože je mu programově dlouhodobě blízká. Po volbách se stal členem místní organizace ODS Brno-střed.

Sněm místního sdružení v pondělí navrhl Fialu na předsedu strany a zároveň vyzval Oblastní sněm ODS Brno-město, aby jej do funkce předsedy strany nominoval, což místní organizace nemůže.

"Jsem velmi rád, že vyslyšel přání nejen mnoha členů, ale i voličů a sympatizantů ODS, aby aktivně vstoupil a zasáhl do politického dění," řekl dnes Šťástka. Podle brněnských členů ODS má strana s Fialou šanci posílit pozici pravice v zemi.

Šťástka by byl rád, kdyby byl Fiala navržen na předsedu občanské demokracie již na nejbližším kongresu ODS.

"Já nechci jenom hlas od voličů. Chci mnohem více - aby od politiky nedávali ruce pryč, aby byli aktivní," řekl Fiala před volbami. Nyní je podle něj nejdůležitější obnova důvěry veřejnosti v ODS.

Zdroj ČTK

Štítky Petr Fiala, ODS, předseda, volby, sněm, Brno-střed, Libor Šťástka, Masarykova univerzita, Morava, Petr Nečas, Poslanecká sněmovna ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ODS Brno-střed navrhlo Fialu na předsedu občanské demokracie  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.