Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Muž se seznámil s mladou ženou, vylákal z ní jenom peníze

Šestadvacetiletý Brňan využil naivity jednadvacetileté ženy, se kterou se seznámil přes internet. Během měsíce známosti se mu podařilo z ženy vylákat víc než sto třicet tisíc korun. Když zjistila, že nejsou úmysly nového přítele tak čisté, jak se tváří, byla již sama nepříjemně zadlužená.

"Vše začalo koncem května, kdy si dívka podala na jednom z internetových portálů inzerát, že hledá přítele k občasným schůzkám a následně se seznámila s mužem, který vystupoval pod jménem Petr Pokorný," uvedla mluvčí policie Andrea Straková. Asi po čtrnácti dnech, kdy se spolu scházeli, muž dívku požádal o finanční výpomoc.

Jako důvod půjčky uvedl, že má kvůli exekuci zablokovaný účet. Mladá žena si sama půjčila od kamaráda čtyřicet tisíc korun, to však bylo pro muže málo a požadoval další obnos. Žena se tedy vydala do banky a zřídila si kontokorent, ze kterého vybrala další peníze. Podvodník, který v zamilované dívce našel dobrý zdroj příjmů neměl ani tak dost a chtěl další peníze. Poškozená neměla lepší nápad, než obejít další peněžní ústavy a založit si další účty s kontokorentem. K tomu si půjčila od dalšího kamaráda.

Ačkoli muž tvrdil, že všechny peníze vrátí, nestalo se tak. Naopak požadoval další hotovost a jeho žádosti a prosby se změnily ve vyhrožování. V tu dobu již dívka pochopila, že ji muž jen zneužívá a obrátila se na policii. 

"Na základě zjištěných informací kriminalisté muže zadrželi, obvinili a nyní podezřelý tráví čas ve vazební věznici. Za jeho jednání mu může hrozit až pětiletý pobyt za mřížemi," doplnila Straková.

Štítky podvodník, seznámení, seznamka, internet, peníze, vylákal, žena, Brno, policie, podvod, Petr Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se seznámil s mladou ženou, vylákal z ní jenom peníze  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.