Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejtmani v úterý oznámí, jaké funkce si nechají

Čtyři hejtmani z ČSSD, kteří jsou zároveň i poslanci, v úterý na společné tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně oznámí další postup týkající se souběhu jejich funkcí. Není však jasné, zda řeknou, kterou z nich si vybrali.

ČTK o tom dnes informoval jihomoravský hejtman Michal Hašek. Dalšími třemi hejtmany a zároveň poslanci jsou jihočeský Jiří Zimola, karlovarský Josef Novotný a Jiří Běhounek z Vysočiny. 

Tisková konference se uskuteční v odpoledních hodinách. "Na přesném čase se zatím domlouváme," uvedl Hašek. Podle něj se hejtmani vyjádří, jak budou nadále společně postupovat. "Nelze předjímat, že oznámíme definitivní rozhodnutí," upozornil Hašek.

Zákon souběh funkcí nezakazuje, vnitrostranickým usnesením ale členové ČSSD rozhodli o tom, že dvě pozice zastávat nebudou. Strana dala hejtmanům půl roku na to, aby se rozhodli, kterou funkci si ponechají.

Po volbách se pět hejtmanů stalo poslanci. Hejtmanského křesla se vzdal pouze plzeňský Milan Chovanec, který se stal ministrem vnitra.

Štítky hejtmani, kraje, Michal Hašek, Brno, funkce, poslanec, ČSSD, Poslanecká sněmovna ČR, Jiří Zimola, Jiří Běhounek, Josef Novotný, Milan Chovanec, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmani v úterý oznámí, jaké funkce si nechají  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.