Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Antimonopolní úřad zkoumá tendr žabovřeské radnice

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal zkoumat tendr radnice městské části Brno-Žabovřesky na výměnu výtahů ve čtyřech bytových domech v Kounicově ulici. Zahájil správní řízení.

Na podmínky tendru si stěžoval opoziční zastupitel městské části za TOP 09 Jindřich Zuziak. ÚOHS zahájil správní řízení koncem ledna.

„Správní řízení je v počáteční fázi, bylo rovněž vydáno předběžné opatření zakazující uzavřít smlouvu s vybraným uchazečem,“ uvedl bez bližších podrobností mluvčí úřadu Martin Švanda.

Zuziak tvrdí, že výběrové řízení na výtahy není jediné, které bylo nestandardní. „Věřím, že se radnice poučí a v budoucnosti budou veškerá výběrová řízení probíhat od začátku až do konce podle zákona,“ uvedl Zuziak.

Vedení žabovřeské radnice podle dřívějších Zuziakových vyjádření z výběrového řízení na výměnu výtahů za 4,5 milionu korun bez udání důvodu vyloučilo čtyři firmy a vybralo společnost, která opravovala pro Žabovřesky výtahy už v minulosti. Vedení radnice jeho tvrzení odmítalo.

Zdroj: ČTK
Foto: www.uohs.cz

Štítky Antimonopolní úřad, tendr, výtahy, Žabovřesky, radnice, Brno, byty, Kounicova ulice, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, výtah, správní řízení, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Antimonopolní úřad zkoumá tendr žabovřeské radnice  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.