Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Amnestie je správná, vězně by stejně propustili, tvrdí právník

Jedna z největších změn, která nás od nového roku čeká je amnestie. Podle právníka Pavla Říčky by se stejně propuštění lidé dostali brzo na svobodu. Počet vězňů, kterých by se měla amnestie týkat, odhaduje ministerstvo spravedlnosti na 6876.

Ministr spravedlnosti Pavel Blažek ale na dnešní tiskové konferenci upozornil, že tento odhad se může změnit až o desítky osob. V podstatě všichni ti, co dostali 12 měsíců a méně, nebo 2 roky a nebyli odsouzeni, tak ti půjdou z vězení.

„To jsou ty osoby, které neplatí alimenty, spáchaly nějakou drobnou trestnou činnost krádeže, ti všichni půjdou ven. Ale na druhou stranu, oni by šli ven stejně za několik měsíců po půlce trestu a soudci tak nebudou muset dělat důkazní řízení, prostě rychle je pustí ven a bude klid,“ pověděl právník Pavel Říčka.

Amnestie se týká i případů, které se vlečou už dlouho. Jedním z nich je například H-Systém, kde tři vysoce postavení manažeři uniknou bez trestu.

„Dopadá to na příklady, které se vlečou nejméně osm let, to už jsou takové trochu mrtvoly. U velkých trestných činů budou policisté asi nadávat, protože případy vyšetřují několik let a teď to skončí,“ doplnil Pavel Říčka.

Zdroj: Mediafax

Štítky Amnestie, Václav Klaus, právník Říčka, vězni, Ministerstvo spravedlnosti České republiky, Pavel Blažek, H-System, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Amnestie je správná, vězně by stejně propustili, tvrdí právník  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.