Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Bert Bartas odmítl tvrzení koaličních partnerů, že dostal korupční nabídku, aby opustil koalici

Znojemský zastupitel Bert Bartas (Znojmáci) odmítl tvrzení koaličních partnerů z hnutí ANO, že mu někdo učinil korupční nabídku, aby odešel z koalice. Domnívá se, že jeho jméno koaliční politici zneužili, řekl dnes Bartas ČTK. Znojemská starostka Ivana Solařová (ANO) to na dotaz ČTK odmítla komentovat. Znojemská opozice následně informovala o podání trestního oznámení pro pomluvu i na krajskou předsedkyni ANO Alenu Schillerovou. Koalici ve Znojmě utvořilo po volbách vítězné ANO s SPD a Znojmáky, v opozici skončily ODS, KDU-ČSL, Pro Znojmo a Naše Znojmo.

„Žádnou korupční nabídku jsem neobdržel,“ tvrdí Bartas

Hnutí ANO podalo v úterý na Krajské státní zastupitelství v Brně trestní oznámení týkající se údajné korupce ve Znojmě. Trestní oznámení plánuje po poradě s právníkem podat také zastupitel Květoslav Svoboda (SPD), řekl. Politik dříve uvedl, že dostal nabídku půl milionu korun od lidí spojených se znojemskou opozicí, aby odešel z koalice. Opozice to odmítá.

O korupci zástupci ANO promluvili v pondělí v reakci na oznámení opozičních stran, které se domluvily na nové koalici a nyní mají v jednatřicetičlenném zastupitelstvu převahu. Kromě Svobody dostal podle ANO korupční nabídky i Bartas, jenž nyní tohle tvrzení odmítl. „Žádnou korupční nabídku jsem neobdržel. Naopak jsem na cílený dotaz vedení znojemského ANO odpověděl, že jsem žádný takový návrh nedostal. Cítím to tak, že moje jméno bylo hrubě zneužito," řekl Bartas.

S ohledem na jeho prohlášení hodlají opoziční zastupitelé podat trestní oznámení pro pomluvu na krajskou předsedkyni ANO a poslankyni Schillerovou, poslance ANO a radního Znojma Davida Štolpu a starostku Solařovou. Vyzvali je také k rezignaci na veřejné funkce. "Nařkli nás z korupce a chtěli nás ve všech médiích očernit, a to s jediným cílem. Navodit dojem, že úspěšnou starostku chtějí svrhnout kmotři," uvedl za opozici bývalý starosta Jakub Malačka (Naše Znojmo).

Opozice nabídla znojemskému zastupiteli za SPD půl milionu, aby opustil koalici, tvrdí ANO

Lidé spojení se znojemskou opozicí podle hnutí ANO nabídli zastupiteli za SPD Květoslavu Svobodovi půl milionu korun, aby odešel z koalice. Svoboda potvrdil, že nabídku dostal a odmítl ji. Chystá se obrátit na policii. Další korupční nabídky dostal...

Mimořádné zastupitelstvo by se mělo konat nejpozději 5. srpna

Schillerová na dotaz napsala, že oznámit informaci o korupčním jednání je občanská povinnost. „V případě politiků to platí dvojnásob. Zbytek je v rukou policie, případně médii," uvedla.

Znojmáci mají v zastupitelstvu dva mandáty. Bohumila Beranová se již v minulých dnech rozhodla z koalice vystoupit a přidat se k současné opozici. Bartas to nechtěl komentovat až do středeční schůze Znojmáků. Na ní členové rozhodli, že opustí koalici jako celek. „Oba dva jsme pověřeni smlouvu vypovědět. Nepřijali jsme ale usnesení, jak budeme postupovat na dalším zastupitelstvu," doplnil Bartas.

Mimořádné zastupitelstvo, z kterého má vzejít nové vedení města, by se mělo konat nejpozději 5. srpna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Znojmáci

Štítky politika, korupce, kriminalita, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bert Bartas odmítl tvrzení koaličních partnerů, že dostal korupční nabídku, aby opustil koalici  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.